söndag 31 maj 2009

När Maria använde en Shaktimatta

Igår firades Angelica av mig och hennes pojkväns mamma, systrar och brors flickvän. Angelica hade på sig skorna som jag gav henne. Hon blev väldigt lång. Men som ni ser så klär hon i dem. Hon fick lite ont i lilltårna tillslut, men annars var det en hit (även om sällskapet skrattade lite av chock när de fick se henne).
Här är hela sällskapets ryggar när vi går till glasscafét efter middagen.



Angelica fick en spikmatta av familjen Hansson Peedu. Inte en av riktiga spikar, utan med över 6000 akupressurpiggar i plast. Det är väldigt bra för allt. Matsmältning, träningsvärk, den löser spänningar överallt och den frigör ämnen i blodet som gör oss lyckliga, avslappnade och mer energiska. Man får även dubbelhaka när man ligger på den (se bild nedan).



Det kan kanske hända att jag skrev ovanstående stycke med viss ironi (min generation gillar sånt, det är alltså inte mitt fel att jag är ironisk) och jag kanske inte tror att mattan hjälper med allt i livet, men jag tror att det kan vara bra. Först gjorde det ont att ligga på den, men när jag kunde slappna av lite så var det behagligt. Jag blev väldigt varm och skön i kroppen. Det stod på broschyren att man kan börja gråta efteråt eftersom spänningar släpper, vilket jag gjorde ( i och för sig när jag såg på Fyra bröllop och en begravning och han som dog dog...). Och så tänkte jag att det kan vara bra för mina axlar som enligt Angelica är mjuka som stelnad betong.

Grattis mor

Grattis till min lilla mamma på mors dag. Jag hoppas att du får en riktigt bra dag där hemma!

Åtskilliga duktiga kvinnor har jag sett, med du överträffar dem alla!

lördag 30 maj 2009

Katt


Igår åt jag pizza och tårta. Gott. Katten heter Lillan. Ibland får jag klappa henne.

fredag 29 maj 2009

åhhh....


Nu har jag gjort en tenta. Religionssociologi. Det gick sådär. Jag fick hjärnsläpp på någon fråga och en annan fråga hade jag helt enkelt inte läst tillräckligt inför, men jag tror jag skrapade ihop något poäng där i alla fall... Nu är det bara att vänta på att den blir rättad.

Och börja plugga inför nästa tenta.
Och så borde jag börja titta på nästa söndags predikotext...

Men det kanske jag tar imorgon...


Just nu sitter jag bara och lyssnar på musik. Hade glömt hur härligt det är att bara sitt och lyssna på musik som man inte tar sig tid att lyssna på annars. Ani DiFrancos Little Plastic Castle från 1998 är fortfarande väldigt bra.

onsdag 27 maj 2009

Vad är det för en dag?

Idag fyller två av mina favoriter år. Andreas och Angelica. Det är riktigt bedrövligt att Anderas är borta på sin 25-årsdag, dessutom inblåst någonstans i Skåne. Det är tråkigt att inte kunna gratta honom. Men hans mamma och pappa var och hälsade på honom över natten, så det var trevligt för honom.

Jag sov över hos Angelica i natt och gratulerade henne i morse. Väldigt trevligt. Hon fick ett par riktigt snygga skor av mig som hon hade provat men tyckte var för dyra i proportion till hur ofta hon skulle använda dem. Jag tyckte att de var för snygga för att inte bli köpta och använda av Angelica. Det enda dåliga är att jag inte köpte dem till mig själv...


Angelica är inte som alla andra, utan snäppet snällare, tror jag. Hon gav mig ett par örhängen igår. De är helt fantastiskt snygga! Jesus och en skyddsängel. Jag har fått massa cred för dem idag på skolan.

tisdag 26 maj 2009

Solen solen solen

Jag har tenta på fredag. Jag har inte pluggat klart till den än, känner jag... Men igår satt vi ute och pluggade. Det betyder att vi satt ute och hade böckerna med oss och tyckte att livet var rätt gött. Tyvärr pluggade vi inte så mycket...

Här sitter Ida och EmelieTHSs sprillans nya uteplats. Fint är det!

Här är min arm idag. Jag brände mig lite igår. Och jag hade t-shirt. Alltid bra.

Idag ska vi plugga inomhus.

måndag 25 maj 2009

Söt koja

Kolla vilken fin koja vi hittade på Mio! 37.500 kronor kostar den. Det är lite väl mycket pengar för mig, men tänk att ha denna i vardagsrummet eller trädgården!

söndag 24 maj 2009

söndag kväll är alltid söndag kväll...

Ni vet, vissa kvällar är bara som gjorda för att se på Dirty dancing. Som ikväll. Och så äger jag inte Dirty dancing. Otur...

Jag har haft en ganska bra helg. Jag har saknat Andreas orimligt mycket. Men å andra sidan har jag fått hänga mycket med mina underbara vänner Lina, Stina och Angelica. Fantastiskt.

Annat roligt är att Svenska Missionskyrkan, Svenska Baptistsamfundet och Metodistkyrkan i Sverige har antagit en gemensam avsiktsförklaring om att gå vidare i arbetet för ett nytt gemensamt kyrkoförbund. Historia skrivs...

torsdag 21 maj 2009

Jag har lite tråkigt och vill inte plugga...

Hur gammal är du? frågade tanten.
23, sa jag.
Och ser ut som 14, sa tanten.
Jag blev missnöjd.

Jag brukar få höra att jag ser ut som 19 år. Och det kanske jag gör. Men jag tror inte att jag ser ut som 14. Tanten såg i och för sig ut som att hon var 97, så jag liter inte på hennes omdöme
Jag gjorde i alla fall ett test på hur vuxen jag är egentligen på www.vuxenpoang.com och där sa de att jag borde vara 31.1 år gammal... Jag vet inte vad jag helst skulle vilja vara, 14 eller 31...

Långhelg innan tenta är nästan elakt. Alla andra har det finfint och jag börjar få ångest...

måndag 18 maj 2009

Jeans och underbara Karin Ingridsdotter

Här ska ni få er en historia från mitt liv som kanske känns som att ni läser min dagbok, men det gör ni inte. Dessutom kommer det en knorr på slutet som gör denna dystra berättelse till en yster berättelse.

Igår var jag glad. Jag och Angelica åt söndagsmiddag (sushi) och sen skulle jag hitta ett par skor.
Men eftersom jag var så glad så tänkte jag att jag skulle hitta ett par jeans, eftersom de som jag hade på mig har jag redan lagat sju gånger (på riktigt, inte på ljug) och nu är de sönder igen. Så jag provade jeans.
Jag har läst att tjejer provar i snitt 14 par jeans innan hon köper ett par. Jag var uppe i 11 par redan innan igår, så tänkte jag att jag skulle hitta ett par och faktiskt köpa dem.
Jag provade två par på H&M, men de var inte klockrena. De var väldigt snygga, men passade inte helt. Och eftersom jag då bara var uppe i 13 par och jag fortfarande var glad så tänkte jag att jag inte skulle köpa dem, utan att jag skulle hitta ett par som var perfekta. Så vi gick vidare. Vi kom till ett JC med ett äckligt överkäckt butiksbiträde som ville hjälpa till. Eftersom jag inte vet något om jeans förutom att de ofta är blåa så lät jag henne hjälpa mig. Jag muttrade något om att jag inte tycker om att prova jeans och då nästan skrek hon "det är jätteroligt att prova jeans!". Då tänkte jag att hon borde förbjudas att ha kundkontakt, eftersom hon inte har någon känsla.
I alla fall, sex par senare grät jag i provhytten (inte ljug nu heller). Jag köpte inga jeans, men hade blivit av med all livsglädje. När scouterna säger att scouter möter svårigheter med gott humör, så menar man inte att prova jeans. Det är ett av undantagen.

Så jag åkte hem och försökte tycka att jag inte alls var så tjock och fläskig som jeansen och provhytten sa till mig att jag var. Jag försökte intala mig att det inte var mig det var fel på utan att det var modeskaparna. Det är ju det jag tycker egentligen, men det är svårt att tycka det när man har provat jeans (och även bikini) och det inte går bra, vilket det ju oftast inte gör.

Dystra Maria gick och la sig och dystra Maria vaknade. Dystra Maria gick till skolan. Väl i skolan hade dystra Maria dogmatik, vilket brukar vara väldigt inspirerande, men i början av föreläsningen gick Jayne bara igenom vad vi gick igenom om den heliga Anden förra veckan, så jag var lite försjunken i mina dystra tankar. Då skrev underbara Karin Ingridsdotter ett meddelande till mig på en bit toalettpapper. Hon skrev "Du är söt" och ritade ett hjärta. Jag fnissade lite och sa "äsch då". Då skrev hon "Vi andra fixar oss med smink o diverse grejer men du är naturligt vacker...".
Då tänker jag att oj, vilken underbar människa Karin Ingridsdotter och vad bra Gud är som använder henne till att göra dystra Maria till ystra Maria. För Karin kunde ju omöjligt veta att jag kände mig ful just idag. Åhhh vad bra jag har det!

Jag ska rama in denna lapp och hänga den bredvid min spegen.
En sista sak: Jag kom på att det är i snitt 14 par jeans och eftersom jag tidigare har provat kanske bara fyra par, så kan jag slappna av. Å andra sidan behöver jag verkligen jeans nu... Ja, vi får se hur det blir...

söndag 17 maj 2009

Glitter och glamor

Igår var jag på 30års-fest hos min klasskamrat Jimmy Jansson (som ni borde rösta på för han ska bli sommarpratare. www.sr.se/sommar och så röstar ni på honom). Det var fantastiskt trevligt. Det enda tråkiga var att jag inte fick se melodifestivalen. Men det gör inget. Jag såg just Norges bidrag och jga gillar det. Framförallt dansarna!
I alla fall. Som ni inte riktigt ser på bilden så hade jag en fantastisk klänning. Den är Ida-Marias tyvärr, men jag fick låna den. Hon är så snäll. Och jag hade, som ni ser, tiara. Det beror på att det var glitter och glamor-temapartajet. Roligt. Och mycket dans till schlager-låtar. Underbart var det. Speciellt när Jimmy sjöng och framför allt dansade till La dolce vita av After Dark. Underbart!!

Jag tycker om träd just nu. Det är så fint mot himlen.



Nu ska jag till Andreas-kyrkan och lyssna på Thomas som predikar.

fredag 15 maj 2009

Kaffe och sol.

Ni vet när man har gjort en jättegod kopp kaffe, en sån där som man faktiskt kan tänka sig att betala 25 kronor för. Så är det nu. Jättegod kopp kaffe. Och det är bra, för jag ska plugga hela dagen. Jag vet att det inte är så konstigt, eftersom det är det jag gör. Men det är jobbigt att behöva plugga självständigt när det är såååå fint väder utanför.
Ni som är nyfikna på hur bokloppisen gick så kan jag meddela att vi fick in 7533 kronor. Det är jättebra. Hurra!

tisdag 12 maj 2009

skola och missionskyrka

Idag har jag varit i skolan. Dels har jag varit på två föreläsningar: dogmatik där vi läste om ecklesiologi och religionssociologi där vi läste om folkkyrka och frikyrkor i Sverige.

Men jag har också varit i skolan på grund av att jag är pastorskandidat i missionskyrkan. Jag har suttit i våran bokloppis. Vi (= missionskyrkans pastorskandidater) har en bokloppis två gånger per år där det säljs väldigt mycket nördiga böcker som har med teologi att göra, men också massa andra böcker. I år har giganten Runar Eldebo skänkt nästan alla böcker som han hade på sitt kontor på THS eftersom han ska sluta, så det finns många böcker med Runars anteckningar i, bara en sån sak. Det finns även väldigt många barnböcker som handlar om Jesus och sånt. Fint är det. Nästan alla böcker kostar 10 kronor, så det är billigt (även om det blir dyrt för att man köper många). Pengarna går till våran retreatkassa som gör att vi kan åka på reateater och sånt väldigt billigt. Mycket bra.
Om ni vill skänka bort böcker till oss så går det väldigt bra.

Jag har även varit på ett forum som kårstyrelsen bjudit in till där vi diskuterar en väldigt het fråga. Den handlar om huruvida Svenska kyrkan ska gå in som huvudman i THS. Nu är missions-, baptist- och metodistkyrkan huvudmän. Det var ett långt möte där det sas mycket klokt både mot och för förslaget. Men det som jag känner är att detta är våran enda skola, och den är redan nu svenskkyrkligt präglad eftersom det går så många prästkandidater här, och jag är stolt över att få gå på missionskyrkans skola, vilket jag inte tror att det kommer kännas som om svenska kyrkan, som är så stor, blir huvudman.
Men jag vill framföra en kritik mot alla missionare som läser mig blogg (vilket ju inte är så många, och detta gäller kanske inte just er, men ändå...). Jag skulle vilja att lokalförsamlingarna tog mer ansvar för, brydde sig mer om THS och utbildningen där. För vi som läser där utbildas ju inte för T8s eller missionskyrkan centralts skull, utan för att jobba i församlingarna. Men många vet knappt att THS är i Bromma och inte på Lidingö...
Ja, jag vet inte vad jag tänker längre, känns det som, men, ja...

Nu ska jag försöka plugga lite... Undrar hur det ska gå...

måndag 11 maj 2009

Lycka i en liten ask

Jag har äntligen fått sommarjobb! Gött!!!

Här är en blid som jag just fick skickad till mig från pappa (tack pappa) på Andreas och Andrew. Ja...

söndag 10 maj 2009

Svalkan-helg

Nu är jag hemma från vårens Svalkan-helg med pastorskandidaterna. Det har varit trevligt. Det enda vi har gjort är att äta, slappa och ha andakter och sånt. Så det har varit lugnt och skönt.

Självporträtt. Det blåste mycket, som ni ser på mitt hår. På tal om det så är Andreas och Andrew fortfarande inblåst på Kragenäs. Synd om dem...

Ovan: den fina Jenny och fina moln. Nedan: fin blomma. Gullviva.


Här grillar vi grillspett. Det var väldigt gott. Efteråt åt vi jordgubb-hallon-blåbär-björnbärspaj med vaniljsås. Det var väldigt väldigt gott.

Ida-Maria, Thomas och jag i en spegel.

lördag 9 maj 2009

Trött. Men jag ska ska ska vara glad.

Nu är jag vaken.
Och det är lördag.
Och det regnar.

Jag och mina blivande kollegor ska iväg på en så kallad Svalkan-helg. Vi ska umgås och äta och ha det bra. Det blir bra. Men jag är trött.

Igår kväll var jag hos Angelica och åt med pinnar. Jag var riktigt duktig.


Mamma, pappa och Hymer (som inte är en hund, utan deras husbil) är hos Andreas. Jag vill också vara hos Andreas. Men jag har bestämt mig för att det ska bli en välsignad helg.

torsdag 7 maj 2009

Äntligen någon som förstår mig.

När vi firade Andreas i söndags kom hans goda vän Emily och sa typ "jag funderade på vad man ska ge till en Andreas som ska paddla runt Sverige och kom på att han inte behöver något, men hans flickvän behöver nog denhär" och gav mig en twist-påse. Det är fantastiskt!!!

Idag och imorgon har jag inga föreläsningar, så jag ska vara effektiv hemma. Det brukar gå sådär...

Jag fick just ett sms av Andreas. Det regnar på honom. Här är det sol. Vi skulle bytt väder...
Hahahahaha! Sååå underbar!!

tisdag 5 maj 2009

Långledighet på västkusten över 1 maj

Nu har min Andreas åkt till havet för att paddla. Det känns ju... Men det ska nog gå med Guds hjälp (Vad är det som går med Guds hjälp, Elsa?). Många har många frågor om detta äventyr som han tar sig för, och om ni ställer dem så svarar jag. Jag tänkte att ni kanske vill veta vem det är som han ska paddla med, så jag tog ett kort på honom igår. Ni kanske inte blir så trygga när ni ser den, mne här är den ändå.


Här har vi en gulligare liten pojk. Det är Patrik som jag fick mysa med hur mycket jag ville nästan (ibland sov han och då fick jag inte väcka...). Han är fantastikt underbar.

Nöjd mormor och sötaste pyjamasen.

På 1 maj firade vi mamma och pappas 31åriga bröllopsdag med att äta fin-pizza. Mamma har mat i munnen på alla bilder som jag tog så jag visar Joel och Nicole istället.

Min pizza. Gott!! Vi konstaterade att det är en väldig skilnad på mättnadskänsla när man äter fin-pizza och när man äter kebabpizza. Man blir bara gott mätt av fin-pizza, medan man blir äckligt kebab-mätt av kebab-pizza.


Familjen Familjen in da hood!


På lördagen den 2 maj 9.30 (japp, det är okristligt tidigt) var vi på konfirmation för min kusin Christoffer. Det var trevligt, men tidigt och svårt att hitta.





Andreas fyller år om 22 dagar, men är ju inte hemma då, så vi firade honom i söndags. Av mig fick han ett roligt spel (!) som var jätteroligt tills Andreas kompis Mårten kom och brutalt utklassade mig.