fredag 30 oktober 2009

grektentan avklarad. i helgen ska jag inte plugga alls. 
hejdå!

tisdag 27 oktober 2009

Glad!!

Idag flyttar Andreas hit till Stockholm!
Jag är oerhört glad!

torsdag 22 oktober 2009

Hemtenta!

Här ser ni fyra bilder. En ska bort. Gissa vilken.




Stilpoäng till den som kan tala om för mig vad bilderna föreställer...
Jag sitter med min hemtenta i Kristendomen i Sverige och undrar hur det ska gå...

måndag 19 oktober 2009

Modell för en kväll

Ikväll har jag varit modell. Eller, jag blev sminkad och fotograferad på ett ställe. Jag fick gå dit och piffa till mig och så tog de kort på min och sen fick jag lov att köpa korten, om jag ville. Jag hade naturligtvis med mig min Ida-Maria. Här är vi innan vi blev sminkade.
De tog tokmånga kort på oss. Ida var snygg på de flesta, jag såg ut som ett fån på nästan alla. Jag köpte inga bilder, Ida hade svårt att välja ut vilka hon skulle köpa. Hon köpte fem. Men jag hade roligt ändå.

Såhär såg vi ut på tunnelbanan på väg hem. Det syns inte så tydligt kanske, men jag är spacklad!

Imorgon får jag min hemtenta i Kristendomen i Sverige. Önska mig lycka till och be en extra bön, tack.

Joel:
Ida är snygg på kort.
Jag är snygg live.

söndag 18 oktober 2009

Upp

Igår var jag på bio. Jag och Angelica såg filmen Upp i 3D. Den var underbar. En änkling som saknar sin fru flyttar flyger iväg för att fullfölja deras dröm. En scout med trassliga familjeförhållande råkar följa med vilket nog är bra.
Och man fick 3D-glasögon! Tyvärr inte med ett rött och ett grönt glas, men de var fula ändå.

En rolig sak med att umgås med Angelica är att tokigheter händer. Jag råkade köpa kaffe-smakande tuggummin. Jag har fyra kvar. Vill ni smaka så är det bara att säga till. Först till kvarn...

Joel:
Se Upp
Säg till om du vill ha tuggummin.

lördag 17 oktober 2009

Så kan det gå...

Min väckarklocka ringde inte idag... Det är ju skönt, i och för sig, men jag planerade ju att vakna tidigt för att komma igång med min dag i tid. Suck!

Nu sitter jag med mitt morgonkaffe i alla fall... Det är bra. Och min älskade mamma skickade choklad till mig igår. Jag har på känn att den kommer gå åt idag.

torsdag 15 oktober 2009

Min bästa lek från min bästa pojkvän

Min pojkvän är den bästa pojkvännen i hela världen. I alla fall för mig.

Häromdagen skickade han ett paket till mig. På det stod det Öppnas då hösten är som mörkast och grekiskan är som svårast. Puss! och eftersom grekiskan blir svårare och svårare för varje dag, så öppnade jag det med en gång. Och i paketet låg det en liten liten bok. hopp! drömmar! hette den.Och i hela boken stod fina saker om hopp och drömmar. Och det hade varit fint bara att få en sådan bok, men min älskade pojkvän känner mig väl och vet att jag behöver något annat för att bli riktigt uppiggade. Och det är bajs!


Å, underbara Andreas! Du är så underbar och fantastisk! Puss!!

tisdag 13 oktober 2009

Det var tider, det...

Jag sitter och förbereder en konfa-lektion och tittar i min bibel som jag hade under SVF-tiden. Nu brukar jag använda en mindre bibel utan fotnötter till vardags eftersom den är lättare att bära runt på (inte för att jag inte behöver nötterna). SVF-bibeln är däremot bra att ha när jag förbereder predikningar, konfa-lektioner och sånt.

Anyway. Jag inspireras av mina understrykningar och mina egna kommentarer i marginalen. Väldigt roligt, måste jag säga. Och jag sitter och minns hur det var att gå på SVF och jag kommer fram till att det var underbart!

Ida-Maria framför vårt hem: Herrgården
Hanna, Maria och Karin lagar pannkakorJag och Ida-MariaVåra älskade lärare L-B och Andres

Detta bibelord stod på min och Ida-Marias dörr (rum 310 i Herrgården): 1 Thess 5:5-6
Vi tillhör inte natten eller mörkret. Därför får vi inte heller sova som de andra gör utan måste hålla oss vakna.

Detta var ett ständigt återkommande bibelord i vår klass: 2 Kor 11:16
Ta mig inte för en dåre, men om ni ändå gör det, så lyssna på denne dåre, så att jag kan få skryta lite, jag också.

Tänk att jag strök under detta: 1 Tim 3:1
Den som önskar bli församlingsledare eftersträvar ett viktigt arbete.

söndag 11 oktober 2009

Konfa-weekend!

Nu är jag hemma efter att ha varit på konfa-weekend. Så oerhört roligt. 19 helsköna konfirmander och 6 ledare som inte går av för hackor. Jag är så nöjd.

Här ser ni Matrin, Fredrik och Kattis, våra underbara ledare. Vad skulle vi gjort utan dem? Jo, mycket mycket mer. Martin lärde konfirmanderna ordningen på böckerna i nya testamentet genom att lära dem en rap med ett grymt beat som han och Markus knåpat ihop. Förutom att Fredrik och Kattis höll i Catch the flag så tog de hand om all frukostdisk idag. Änglar!
Konfrimanderna fick sina biblar idag på gudstjänsten, och för att veta vems bibel som är vems så pysslade vi ihop omslag till dem under namnet Pimp my Bible!

Fint blev det!

Jag pimpade min grekiskabok istället. Den är mycket finare nu än innan.


Jag måste berätta! Jag höll i gudstjänsten idag och jag predikade. Vanligtvis när man predikar så tycker framförallt barn, men också vuxna, att det är okej att man slutar prata efter en stund. Men idag när jag var på väg att sluta predika och antydde det, så ropade några barn Näää! Det var en gudstjänst för alla åldrar och jag hade anpassat min predikan mycket efter det, men ändå! Jag blev så glad. Det är som att Gud sände små änglar bara till mig för att jag ska känna att det till och med är värt att plugga grekiskan för att få bli pastor. Så underbart. Jag önskar att alla ska få känna av sånt ibland.

Joel:
Jag har varit på konfa-weekwnd.
Konfirmanderna pimpade sina biblar.
Jag pimpade min grekiskabok.
När jag predikade idag så ville inte barnen att jag skulle sluta.

fredag 9 oktober 2009

Nu är det snart helg. Det ska nog gå med Guds hjälp.

Jag tog sovmorgon. Jag har så mycket att göra i helgen så jag är tvungen att vara mer utvilad än vad jag har varit i veckan.
I helgen är det konfa-weekend. Det ska bli väldigt roligt, vi är ungefär 22 konfirmander och sex ledare. Underbart.
Det är även världens mest späckade gudstjänst-för-alla-åldrar på söndag som jag håller i och ska predika på. Förutom att det är en gudstjänst som barnfamiljer ska gilla, så ska den vara på runt 45 minuter och vi ska dela ut biblar till alla konfirmander och det är tacksägelse för equmenia med offergång och Jakan blås ska spela. Och så ska jag predika så att barn tycker om det och att föräldrar tycker om det och att morföräldrar tycker om det och att konfirmander tycker om det. Och så ska den "vanliga" församlingen tycka om det. Det är roligt med utmaningar.
Vad mer? Jo, jag har just skrivit klart en bokrecension av Väckelsen och Sundsvallsstrejken 1879. Jag ska bara lämna och maila in den också. Hurra, en sak att bocka av. Det roliga med den boken (en av många roliga saker) var att en av huvudpersonerna heter Curry i förnamn. Curry Treffenberg! Och detta är alltså en true story, Curry Treffenberg har funnits på riktigt. Hans pappa hette också Curry. Man bara undrar...

Detta är utsikten från mitt fönster idag. Fint höstväder, underbar luft, underbara färger. Och jag sitter inomhus. Ibland är det jobbigt att vara vuxen.

Joel:
Jag tog sovmorgon idag.
Jag ska på konfa-weekend i helgen.
Jag ska hålla barngudstjänst på söndag.
Jag ska även predika på söndag.
Jag har skrivit klart en bokrecension.
En i boken hette Curry.
Det är fint väder idag.

söndag 4 oktober 2009

Å... Alingsås...

Ibland säger man äntligen hemma, men nu gör jag inte det. Jag hade en så oerhört bra helg tillsammans med min älskade och jag ville inte alls åka hit. Tur att Malin är här, annars hade jag stannat i Alingsås för evigt (nej, men jag hade velat).

Jag och Andreas har umgåtts. Mer än så behövdes inte. Vi såg på Miss Congeniality 2 och The Boat that Rocked. Båda väldigt lagom. Det mest seriösa vi gjorde var nog att gå på Ljus i Alingsås. Det var fint. Tre av fyra av mina favoriter fick jag med på med på detta kort. Maneten, Andreas och fullmånen. Det fjärde var prismor som hängde i träd.
Sedan gick vi hem till Andreas föräldrar som hade tänt brasan. Underbart.
Idag var vi i kyrkan. Lång gudstjänst och gott kyrkkaffe. Söndagsskolan hade en utställning med valfisk och Noak. Jättefina, eller hur?!

Nu sitter Malin i min säng, så jag ska sluta.

fredag 2 oktober 2009

Nu åker jag till min älskling

Japp, nu åker jag till Alingsås. Jag ska träffa min pojkvän Andreas. Han bor i Alingsås - inte Kungälv och inte Göteborg, utan Alingsås, en helt annan stad.

Så om ni vill täffa mig så ber jag er att kontakta mig så kan vi planera in någon gång då ni kan komma till Stockholm och hälsa på, som Malin har gjort och som jag ser fram emot att träffa på måndag och tisdag. Till helgen kan jag inte träffa er, för är upptagen, jag ska till Alingsås och ska umgås med min pojkvän Andreas.

Här ser ni en liten del av Alingsås och hela Andreas och hela Malin den 12 april 2007.

torsdag 1 oktober 2009

Uppsalas alla kyrkor

Jag har just varit i Uppsala i två dagar och besökt massa församlingar. Det var i kursen Kristendomen i Sverige. Väldigt intressant resa. Började igår i Gamla Uppsala och tittade på kullarna, museet och Gamla Uppsala kyrka. Sedan till Pingstkyrkan, efter det till Katolska kyrkan, efter det till Lötenkyrkan (EFS), sedan till Livets ord och kvällen avslutades med en konsert på Livets ord.
Rune ville bli guide när kan var liten.
Ser ut som Voldemort, men är Jesus.
Sedan åkte jag och Ida-Maria hem till herr och fru Lissnils för att sova där. Sova gjorde vi tillslut, men hej, va trevliga vänner jag har!!
Idag började vi med att promenera i kylan till Domkyrkan och gick guidad visning där, sedan gick vi till Helga Trefaldighets kyrka, efter det var det missionskyrkan och där träffade vi även en pastor i en ekumenisk församling (SMK-SB-EFK), sedan gick vi till Baptist, sedan till Frälsningsarmén, sedan gick vi på veckomässa i Katolska kyrkan och kvällen avslutades i Korskyrkan (EFK).
Helga Trefaldighets kyrkan

Baptistkyrkan

Och vad gjorde vi, då? Jo, vi fick lyssna på prästerna och pastorerna och så fick vi ställa frågor till dem och de gav svar. Det var oerhört intressant och givande, och nu är jag tok-trött!

Joel:
Jag har varit i olika kyrkor i Uppsala
Det har varit givande.
Jag är trött.