onsdag 30 juni 2010

Midsommar på Bruket

Ja, nu var det ett tag sedan det var midsommar, men jag har ju inte berättat något om det här, så nu är det dags.
Jag var på Bruket hela dagen. Det var varmt och roligt och fullt i folk. Kattis och Fredrik var midsommarens hjältar och styrde upp alltihop. Fantastiskt!
Dans kring stången till musik av folkdanslag från Kungsängen. De hade verkligen ansträngt sig med finkläder och allt. Roligt tyckte jag.
Jag tycker att ni alla som inte har varit på Bruket borde komma dit och förundras. Det är fantastiskt. Det är inte bara på midsommar som det är café, utan alla dagar. Kaffet kostar tio kronor och då ingår påtår. Oliver, som är husmor på caféet, ser till att det finns nybakta kakor hela tiden. Igår gjorde han dammsugare! Jag ska nog åka dit och äta en sån idag.
Igår var jag med Zafari-ungdomarna ut och klättrade i berg (nej, jag klättrade inte, det hanns inte riktigt med, och det var för varmt) och badade. Vi var ute på nåt ställe där det inte var långgrunt, som det är vid Bruket, utan höga klippor och djupt i vattnet. Jag hoppade från tio meter. Oerhört läskigt och ännu roligare. I like. Och jag är säker på att det var 22 grader i vattnet, och inga maneter här heller. Så Eyvor (och ni andra också), det är bara att pallra sig hit!

torsdag 24 juni 2010

Första doppet

Ja, idag tog jag mitt första dopp för i år. Pinsamt sent, jag vet, men nu har jag gjort det. Med barnen på Kollo. I Mälaren. Jag tyckte att det var helt okej i vattnet, men jag stannade inte i så länge. Jobbigt att bada med barn. Men roligt.
Imorgon är det midsommar. Det betyder tydligen att jag ska jobba hela dagen. Men mitt jobb kommer gå ut på att dansa kring stången och hålla tal och äta jordgubbar och antagligen springa runt som en yr höna. Det blir roligt.

onsdag 23 juni 2010

Onsdagsjobb

Jag sitter på kontoret och försöker skriva ett tal till midsommar, en gudstjänstordning till lördagen och en predikan till söndag. Jag vill sitta ute med en stor kopp kaffe och en god bok istället.

lördag 19 juni 2010

Prinsessbröllop så som jag ser det

Jag funderade mycket på hur jag skulle göra med bröllopet. Jag bor ju ändå i Stockholm, så det vore ju roligt att åka in till stan och titta på spektaklet. Samtidigt som jag inte bryr mig om bröllopet så mycket (men då jämför jag i och för sig med Johanna och Emelie som till och med kom med på tv med Mark, men som jag inte kan hitta på svt play och därför inte har sett. Tråkigt för mig, roligt för Johanna och Emelie). Jag kompromissade med mig själv. Jag åkte in efter lunch, typ 14.00 var jag i Gamla stan. Ahh!! Så mycket folk! Jag blev helt matt och åkte hem efter en timme. Så jag såg alltså slottet, kyrkan, massa poliser som var klädda som Kling och Klang och sen fick jag se vigseln på svt play. Det räckte för mig.
Jag tyckte att klänningen var fin och att det var fint att de grät under vigseln. Jag grät också.

Mina favoriter

I förrgår träffade jag mina älskade extrasystrar Emelie och Johanna som är på besök för att gå på prinsessbröllop. De var helt gasade i förrgår, så jag kan inte ens föreställa mig hur de är idag. Dessa tjejer har planerat detta... jag vet inte hur länge. De bokade hotell för ett år sedan, men jag gissar att de har planerat att komma hit redan när Vickan blev tillsammans med Daniel. De är helt tokiga. Hoppas de får en bra dag idag. Jag tänkte nog åka in till stan å kolla på spektaklet lite i eftermiddag, mest för att kunna berätta det för ungdomar på bussen när jag är gammal. Igår hade vi musikcafé på Bruket. Det var riktigt osäkert väder, men vi bestämde oss till slut för att vara ute. Det var jätteroligt. Vårt husband Jakan Spela spelade en underbart vacker låt om Bruket och sommaren. Jag älskar att jag jobbar i en kyrka där ungdomarna själva har bildat ett elvamannaband som har ett så skönt sound som jag inte ens kan beskriva. Lite folkmusik eller så, kan man kanske säga. Fiol, trummor, dragspel, bongo, koklocka, gurka, egg, claves, bas, gitarr, sång, saxofon och valthorn. Är inte det den bästa kombinationen av musikinstrument ni kan tänka er? Dessutom skriver och komponerar de sina egna låtar. Jag är riktigt avundsjuk på dem. Sa jag att många av dem inte hade spelat någonting i höstas. Och nu låter de som proffs!
Jag vill också meddela att jag har fått ett mail där det stod att jag klarat kursen Paulus och breven, alltså grekiska-kursen. Så jag har alltså klarat grekiskan. Glädje!

tisdag 15 juni 2010

Sista och första dagen på jobbet

Nu har jag haft min sista dag som vikarierande ungdomsledare i Jakobsbergskyrkan. Jag, pastor Ebbe, diakon Inger och mina ungdomsledarkollegor Markus, Tobias och Martin var ute och åt lunch som avslutning. Det var väldigt trevligt, men också ganska sorgligt. Markus och Martin kommer vara kvar, men Tobias flyttar till Falköping, så honom kommer jag sakna mycket!
Nu har jag haft min första dag som sommarpastor i Jakobsbergskyrkan. Jag och pastor Ebbe åkte ut till Bruket, som är sommargården jag ska jobba på, och tittade på stället och pratade med Bruket-chefen Martin. Det var väldigtr trevligt. Det kommer bli en finfin sommar.

måndag 14 juni 2010

Helg i Alingsås

I helgen var jag och Andreas i Alingsås. Det var väldigt trevligt. Vi träffade massa folk och åt mycket gott och spelade mycket När då då. Det enda som var tråkigt var vädret och att Andreas föräldrar inte var hemma...

Efter att ha ätit frukost med Mårten så hälsade vi på Andreas kusins fru och barn och kor och katter. Roligt. Korna hade kalvar, men de ville tyvärr inte prata med mig eller Andreas, de var lite blyga. Men korna kom och hälsade. Mysigt.

Vi åkte även till Kungälv en kort sväng för att hälsa på min mormor och sjukskrivna pappa (brutit nåt ben i foten) och äta hamburgare från Oskar. Sen vidare till Göteborg och Miriam (som bor direkt ovanför Lejonet och Björnen) och spela När då då med henne och Martin Berndtsson. Väldigt underligt att träffa min vän hos Andreas vän. Världen är liten.

På lördagen bakade jag chokladkaka, ananaspaj, kolakakor och framför allt rabarberpaj. Gott! Andreas hade nämligen bjudit in massa folk på fika, så då fick jag baka hur mycket jag ville! Det är världens lyx att få stå i ett kök en förmiddag och baka hur mycket man vill. Jag längtar efter mitt eget kök... Sedan kom massa folk och gjorde sitt bästa för att äta upp allt som jag och Andreas bakat (det gick dock inte) och spela När då då.

På lördagkvällen grillade vi med en salig blandning kompisar. En läkare, en lokförare, en brandman och en personlig assistent/dj/synthesizer-byggare. Väldigt märklig blandning, men den funkade oerhört bra. Vi spelade När då då och åt kött, chips och rester från eftermiddagen. Fantastikt roligt.

torsdag 10 juni 2010

Lilium Stargazer

Kan inte låta bli att visa upp den fina blomma som jag fick från konfirmanderna och deras föräldrar som tack för året. Blomman heter Lilium Stargazer och luktar jättemycket.

Jag fick också en kruka till Lilium Stargazer där mina fina konfirmander har skrivit en liten hälsning var till mig. Vissa var fina, vissa kan jag inte ta med här på bloggen (Ida och Matilda, ni kan känna er väldigt träffade!) och väldigt många handlade om bajs. Bara för att jag kanske har råkat blogga om bajs två gånger (1, 2) så tror mina konfirmander att jag är i kiss- och bajsåldern. Men det är ju roligt med bajs. Jag vet folk som pratar om fotboll halva dagarna, men det är ingen som säger till dem att växa upp. Det är konstigt att en sak är okej, men en annan är inte det...
Konfirmander:
Ni är underbara!

Nu är det gjort!

När en uppgift vi löser fort
ropar vi alla: Nu är det gjort
Hjorten hjorten hjorten!

Ovanstående är mitt favorti-patrull-rop för patrullen Hjorten. Och nu ropar jag Nu är det gjort! För nu har jag skrivit min grekiska-tenta och har alltså sommarlov! I tre och en halv dagar, tills jag börjar sommarjobba på Jakobsbergskyrkans sommargård Bruket (lär er det namnet, för jag kommer nog blogga en del om Bruket i sommar, och då är det bra om ni vet vad jag talar om). Så nu i helgen ska jag och Andreas semestra i Alingsås (denna gången blir det bara Alingsås, vid 1a maj var vi bara i Kungälv). Det kommer bli så bra. Jag ska läsa en riktig bok, jag ligger efter i läsandet. Och jag ska försöka äta upp alla Eyvors rabarber i form av paj. Och så ska jag inte göra så mycket mer. Underbart!!

Joel:
Jag har sommarlov
Jag kommer vara i Alingsås i helgen
Jag kommer vara i Stockholm nästan hela sommaren, kom gärna hit och hälsa på mig!!!

onsdag 9 juni 2010

Mina fina konfirmander

I helgen hade vi konfirmation i Jakobsberg. Det var underbart roligt. Mina små änglar gjorde finfina redovisningar och såg väldigt roliga ut i kåporna.

Bilderna är från innan gudstjänsten när vi övar på in- och uttåg och lite sånt.


Övar på att stå still. Det gick sådär...
Laddade konfirmander

Pastor Tobias (utan krage till Ebbes stora förtret) och Ebbe (som hade kaftan).Konfirmanderna övningsgår ut ur kyrkan

Det enda tråkiga med konfirmationen var att jag inte kommer få ha min underbara konfirmationsgrupp längre... Det är tråkigt. Men jag hoppas de kommer hänga med mig på Bruket i sommar.

söndag 6 juni 2010

Rework the World

I veckan har jag varit i Leksand på en grej som hette Rework the World. Förutom jag och Johan från equmenia så var 1700 personer från 120 länder där. Det var helt fantastiskt. Jag har aldrig talat så mycket engelska i mitt liv. Och jag har aldrig hört ordet entreprenör så ofta. För Rework handlade om hur vi kan göra världen bättre genom entreprenörskap. Typ. Hur ska vi göra världen bättre så att arbetslöshet och fattigdom försvinner och klimatförändringarna avtar? Och sånt.

Det var massa kändisar där. Bland annat min hjälte Hans Rosling som är professor i internationell hälsa och har varit med och gjort Gapminder som är ett oerhört roligt sätt att lära sig massa grejer om världen (jag använde det mycket när jag jobbade på Ytterbyskolan. Ovärderligt där!) och dessutom varit med i På Spåret och Skavlan.

Inte bara coola professorer var där, utan också musiker. Bland annat projektet No More Lullabies (som heter så för att de tycker att det är dags att vakna upp, vi har sovit för länge) där bland annat några av mina favoriter Ane Brun och Emil Jensen är med.

Förutom coola professorer och underbara musiker var även några politiker där. Bland annat Maria Wetterstrand som fick alldeles för lite tid att tala på. Hon presenterades där emot som "eventuellt Sveriges nästa vice statsministern", vilket möttes av jubel. Mycket roligt eftersom den nuvarande vice statsministern Maud Olofsson hade hållt ett långt floskel- och väljarfjäsk-tal precis innan.

Ahh... Det var helt otroligt härligt och en otrolig förmån att få vara med på detta. Nu vill jag verkligen göra mer för världen. Jag kanske inte ser mig som en entreprenör precis, men jag blev ändå oerhört inspirerad att förändra världen och Sverige, för jag gillar verkligen världen.

tisdag 1 juni 2010

Glåmig, tentapluggande Maria

Här sitter jag framför min hemtenta och väntar på att kaffet ska bli klart: Jag håller just nu på att skriva om Paulus syn på hedningarna, Lagen (Torah), Abrahamsförbundet och Israel. Vad gör du?
Imorgon åker jag och Johan Nilsson till Leksand på Rework the World. Det blir grymt roligt, men det betyder att jag måste blir ganska klar med min tenta idag.