torsdag 30 december 2010

Hakar på husmorstrenden

Japp, jag har hakat på husmorstrenden. Denna veckan har jag bakat superenkelt bröd, cheescake med Nicole och ost- och skinkpaj och idag har jag lärt mig att stoppa strumpor. Jag undrar hur många år mammas trasiga strumpor legat i laga-korgen. Dessutom hade mormor lagat dem massa gånger. Hon gjorde det bättre än mig, men jag försökte i alla fall. Det som inte står i alla de där husmorsbloggarna som får det att låta som himlen att vara hemmafru är att man måste tvätta, städa och diska också. Det har jag också gjort. Och pluggat.

Imorgon: nyårsafton. Det blir väldigt bra.

onsdag 29 december 2010

Idag.

Jag har det bra här i Kungälv. Jag träffar mina vänner och min familj. Men nu längtar jag efter Andreas lite väl mycket. Tur att det är nyårsafton och festlighet om några dagar så att jag har det att se fram emot.

Det jag inte längtar efter är hemtentan som jag får på måndag som jag inte har en aning om hur den kommer bli. Och jag längtar inte efter att skriva PMet som kommer kräva mycket! Och när jag har lämnat in det så ska jag börja med min uppsats. Läskigt!

söndag 26 december 2010

En annan dag

Nu är min jul slut. Jag hade en vanlig jul med mycket mat, fina paket med kreativa rim, Karl-Bertil, bråk i familjen, julevangelium och godis i mängd och parti. Finfint. Sen åkte jag och Andreas till Alingsås och somnade.

Igår vaknade vi av en tvåårig systerson som letade efter sin mamma. Han hittade henne inte, men han ramlade över Andreas ryggsäck och började gråta. Några timmar senare kom två till systersöner som tydligt berättade att de ville ha julklappar. Och en pytteliten systerson som var lite kräkig. Jag tycker helt klart att julen blir roligare med barn.

Mycket mat även hos Östs. Rester från julafton och kalkon. Gott! Och tillslut, efter både förrätt, huvudrätt, lek med Adams nya snowracer och efterrätt så blev det julklappsutdelning. Barnen fick många paket, vi vuxna fick ett var, Det var bestämt så. Vi hade lottat vem av de andra vi skulle ge till. Den som jag gav till blev nöjd, så jag blev glad. Och så fick jag en jättefin present. Jag fick tre jättefina bokstöd varav min hemliga givare gjort ett själv. Med Lilla My på. På ena sidan är hon klädd som hon brukar. På andra sidan är hon klädd som en pastor!!

Såhär löd rimmet:

Ibland kan utrymme finnas i er bokhylla
och du undrar hur du tomrummet ska fylla
I väntan på ytterligare litteratus
här kommer det en ilsken liten figus
Hon är känd för sitt hetsiga temperament
låt na' va bland böcker'a - det är inget skämt

Idag är det bandyns dag: Annandagen. Så klanen Hedman gick till Skarpe Nord och tittade på hur IFK Kungälv slarvade bort segern mot Villa-Lidköping. Ja, ja, så kan det gå. Sen gick vi hem till Vetegången och åt soppa och kola-pannacotta. Här sitter gänget och tittar på Sandviken - Broberg (det blev 9-6).

Imorgon börjar vardagen igen. Lycka till allihopa!

fredag 24 december 2010

God jul!

Jag passar på att blogga lite framför Kallejanka.
Nu är Andreas äntligen här! En timme sen blev han, så nu kan jag Göteborgs centralstation riktigt bra. Sedan åkte vi hem och drack kaffe med mamma och pappa innan gästerna kom. Här ser ni hur mätta och glada alla är. Förväntansfulla och julfinklädda.

Nu åker Musse, Långben och Kalle på semester. Det är riktigt tokigt.
God jul från oss alla till er alla.

onsdag 22 december 2010

Två favorit-herrar

Idag har jag och mamma återigen bakat. Vörtbröd, chakladbiskvier, pepparkaksmuffins och jitterbuggare. Det är så mysigt att vara hemma och baka och sånt. Just nu sitter jag i soffan och tittar på Morden i Midsomer och myser.Förutom Tom Barnaby har jag idag umgåtts med min morfar. Jag gick över dit med muffins. örngott och lingonsylt från mamma, kände mig som Rödluvan. Sen satt jag och morfar och pratade politik och religion och massa annat också i flera timmar. Riktigt trevligt (förutom när han klagade över att folk klagar på SJ. Hmm). Det är egentligen bara Andreas som jag saknar här. Men snart kommer han hit (om tågen åker som de ska, alltså).

tisdag 21 december 2010

Tankar om prioriteringar

Jag försöker desperat göra både ock. Både inför-jul-mysa med familjen och läsa ikapp den kurslitteratur som jag inte (vad är det fina ordet för orkat? Ja, just det) prioriterat i höst. Det går sådär.

Det största problemet är inte att litteraturen är tråkig. Jag menar, vem hade inte velat sätta tänderna i böcker som Det etiska kravet, A Short History of Ethics och Feminism and Christian Ethics? Problemet är att det är mycket roligare att hjälpa pappa att handla julklappar och att baka saffransskorpor och koka knäck med mamma. Så jag gör det i stället. Knäcken blev lite för hård, och några av skorporna blev lite brända, men annars är jag nöjd.

Ikväll ska jag umgås med fina Malin Andresen, vilket är på tiden. Och igår fick jag äntligen en nyårs-inbjudan till Kristin, så nu behöver jag inte ängslas över det. Jag har försökt kontakta Jonatan, men han är upptagen på annat håll, och det är helt okej...
Annars har jag inte så mycket vänner här i Kungälvstrakten. Det är mest familjen. Det är lite tråkigt. Ibland avundas jag mina bröder som bor kvar i Kungälv och har de flesta av sina vänner i Göteborgsområdet. Jag har mina utspridda över landet. Det är också roligt, men det kräver att man håller kontakten. Jag är inte så bra på det som jag hade velat. Jag har inte några naturliga ställen där jag träffar mina utspridda vänner. Och jag har inte så många att umgås med när jag är hemma i Kungälv. Jag har inte så många att umgås med i Stockholm heller. Där träffar jag folk i skolan, men det är inte så många som jag umgås med annars.

Till er som känner att jag inte håller kontakten så bra skulle jag vilja säga att jag tänker på er ofta. Tyvärr orkar jag inte alltid ringa. Eller skriva brev. Ibland orkar jag inte ens smsa. Men jag tänker på er. (Jag undrar om tanken räknas, egentligen... Antagligen inte...)

lördag 18 december 2010

Hej då, min mormor

Igår hade vi en begravningsgudstjänst för min mormor Inga. Den var jättefin. Och minnesstunden efter gudstjänsten var jättefin. Mamma och mina mostrar hade sett till att mormors kakor var bakade. Vi barnbarn hade några invändningar (mormor hade aldrig serverat kakor med kanterna kvar på...), men det var bra ändå.

Idag var vi uppe vid gravplatsen på skogskyrkogården och tittade på blommorna. Hon har fått en gravplats vid en björk, det tycker hon om, tror vi. Jättemånga fina blommor låg i snön och frös. Det var riktigt vackert.
Moster Britt, morfar Curt, mamma Karin och moster Gunnel.
Nu ska jag dricka kaffe och äta upp kak-resterna.

torsdag 16 december 2010

Nu tar jag jullov

Nu sitter jag och Andreas på tåget hem till Kungälv. Hittills är vi 45 minuter sena. Men vi verkar i alla fall komma fram idag. Och idag har jag ju Andreas med mig, så det är inte så farligt att bli lite sen.

Jag har gått på jullov nu. Egentligen tänkte jag gå på jullov på måndag, men nu blev det ju såhär... Ja, imorgon är mormors begravning. Jag ränkar med att det blir jobbigt och skönt. Alla mina kusiner på mammas sida kommer, så det blir trevligt. Och mamma har bakat mormors tekakor och andra mormorskakor som vi ska ha på kyrkkaffet. Så jag tror att det blir en fin begravning. Men det är ju mormors begravning. Aldrig roligt.

söndag 12 december 2010

helgen

Finfin helg i Västerås. Fint hotell. God hotellfrukost. Vi gick på bio: Cornelis. Den var bra, Markus Granseth gjorde en strålande insats som... eh... jag tror att han hette Sid. Vi gick också på en show på Västerås konserthus. Fredrik Lindström talade om att Svenskar är också människor. Väldigt underhållande.

Västerås måste vara Sveriges köpcentra-tätaste stad.

Nu får vi besök. Måste gå.

fredag 10 december 2010

Helgen och mormor

Jag passar på att blogga lite innan jag börjar plugga. Jag ska bara plugga lite idag, för idag ska jag och Andreas ska på weekendresa till Västerås (för att vi aldrig varit där och att det är hyfsat nära Stockholm, så att vi förhoppningsvis inte måste sitte på tåg så länge). Jag fick nämligen en väldigt trevlig födelsedagspresent av Andreas. Vi ska bo på hotell i två nätter. Jag har typ aldrig bott på hotell, så det ska bli väldigt roligt. Hotellfrukost - here I come! Såhär såg det ut där jag fyllde år:
Jag vet inte hur man skriver om sånthär på en blogg, men jag försöker ändå. Natten till måndag dog min mormor. Hon var sjuk länge, så det var väntat. Men det är ändå svårt att förstå att hon inte finns här längre. Det var väldigt skönt för mig att vara nere i Kungälv i måndags, så att jag fick vara med familjen. Jag fick krama mina bröder, prata med mamma och bli ompysslad av pappa. Dessutom var mina mostrar där, vilket alltid är hysteriskt roligt.

Mormor hade ALS. Min kompis Ida S, som har läst till sjukgymnast, hade varit på en föreläsning om ALS där föreläsaren sa att man inte vet vad som gör att man får sjukdomen och att det enda samband som man sett hos drabbade var att de var väldigt sympatiska. Är inte det konstigt?!

söndag 5 december 2010

Snart har helgen vecka 48 tagit slut

Jag sitter fast i Falköping på ett tåg till Göteborg. Mormor är mycket sämre, så jag bestämde mig för att åka hem för att vara hos familjen på min föreläsningsfria måndag. Men ett tåg framför mitt har spårat ur, så jag kommer inte längre än till Falköping.
SJ står inte högt i kurs hos mig.

Det gör däremot Ida-Maria, Karin och Maria, som har varit hos mig i helgen. Så fantastiskt! Vi har pratat om allt, vi har spelat spel, vi har ätit, vi har varit på julmarknad på Skansen, vi har gjort julgodis. Det har varit den klart bästa helgen på länge!!

fredag 3 december 2010

Tjejhelg på g...

Just nu är det lite för mycket konstigt i mitt liv. Saker som jag inte är van vid. Saker som jag helst inte vill vara med om. Men så är det.

Därför är det så roligt att tre av mina älskade vänner från SVF ska komma till mig ikväll och vara här hela helgen. Karin kommer från Lidköping, Maria från Jönköping och Ida-Maria från Örebro. Vi har inte umgåtts tillsammans på flera år. Vi ses bara på bröllop nu för tiden. Och eftersom vi inte har något mer bröllop inplanerat så såg jag och Ida-Maria till att vi kunde ses i alla fall. Vi har planerat i flera månader. ÄNTLIGEN ska vi umgås! Det blir så himla bra!!