onsdag 29 juni 2011

Min midsommar

Japp, jag firade midsommar i år igen. Midsommar är alltid lika konstigt. Alla är hysteriska för att man måste fira på nåt roligt sätt, men ingen vet riktigt varför man gör det. Och så vill man vara på det bästa firandet. Om man blir bjuden till två ställen tror man att man valt fel. Om man hör om en fest men inte blir bjuden är det ännu värre.

I år firade jag och Andreas midsommar i Snurrebo. Ja, du hörde rätt. Snurrebo. Vet du inte var det ligger? Det ligger i Loo. Vet du inte var det ligger? Inte jag heller. Skog utanför Alingsås. Vi åkte i alla fall bil dit. Vi gjorde det för att Magdalena kommer därifrån. Från Snurrebo, alltså.

Som ni kan se så spelade vi Ticket ro ride Europa (det var ju roligt, ju!), gick på promenad, dansade lite (egentligen var det bara Hannah och Calle som dansade) och tittade på kor. Dessutom grillade vi och åt många jordgubbar.


Det var alltså en trevlig midsommar.

måndag 27 juni 2011

Jag har det bra.

Jag lever och har det bra. Ville bara säga det, om ni blivit oroliga. Jag här undvikit datorn på sommarlovet, men imorgon börjar arbetet och mer rutiner. Då kanske. Jag bloggar mer. Jag har i alla fall många fina bilder från väst som jag vill visa er. Kanske imorgon, vi får se...

Men som sagt. Jag har det bra.

tisdag 21 juni 2011

Godingar!

Igår var jag och Andreas på ytterligare en roadtrip. Denna gång i Väsergötland. Denna gången blev jag också kär, men inte i klippor, hav och räkor, utan i Märta och att bo i hus.

Vi åkte till Lidköping och hälsade på Karin i hennes och Anders jättefina hus. De har bott där i några år och har gjort det jättefint! Dessutom har de en finfin trädgård med äppleträd, luktärtor, pallkragar med morötter, rädisor och jordgubbar. Det är så tok-fint! Jag längtar efter hus! Billiga studentlägenheter nära skolan i all ära, men jag vill ha ett hus nu!

Förutom fint hus så har de också ett väldigt fint barn. Märta. Så fin och så snäll! Jag gosade så mycket med henne som jag bara kunde med. Förutom att gå runt och säga åh och ah åt huset och att gosa med Märta så fikade vi och åt lunch och åt efterrättsjordgubbar. Fint ska det va! Jag tycker att denna bild där Karin tvångsgosar med sin dotter är så söt. Jag tänker mig att Märta bara log när jag tvångsgosade med henne. Det finns i alla fall inte bildbevis på annat.Tillslut kom Märtas pappa hem från en hård arbetsdag.

På eftermiddagen åkte vi vidare på vår roadtrip. Då kom vi till Mullsjö och Ida-Maria och Josefs hus. Behöver jag säga igen att jag vill ha hus? Jag vill ha hus! Där åt vi middag, beundrade huset samtidigt som vi högljutt (i alla fall jag och Josef) löste svensk kyrklighets alla problem. En oerhört trevlig kväll!


Tack Karin, Anders, Märta, Ida-Maria och Josef för en finfin dag. Ni är helt klart bland de bästa!

lördag 18 juni 2011

Anna hjärta Terry

Idag var jag på en av mina trogna bloggläsares vigsel. Anna Bengtsson gifte sig med Terry i Kilanda kyrka. Det var en jättefin vigsel, men inte lika fin som brudparet.

Vigselförättren AnneMarie läste under vigseltalet ett fint ordspråk från nånstans i Afrika:


Vår kärlek är som ett duggregn som faller mjukt men som gör att floder svämmar över.

Mitt vackra hem

Häromdagen var jag, Andreas och Jonatan uppe i Bohuslän. Det är så oerhört vackert här. Jag blir helt kär när jag får lukta på, titta på och äta av Bohuslän.Vi var i Fjällbacka för att titta på Kungsklyftan, känd från Ronja Rövardotter och Camilla Läckbergs bok Predikanten.





Efter Fjällbacka åkte vi till Lysekil och åt. Jag åt räkmacka. Det är så tokgott! Ett jätteberg av räkor och någonstans långt därunder fanns en pytteliten rågmacka. Fint!!

Å, underbart!!

onsdag 15 juni 2011

40 under 40

Efter kyrkokonfrernsen för några veckor sedan var vi ett gäng som tyckte att människor under 40 år fyllda var underrepresenterade på nämnda konfrerns. Detta är problematiskt eftersom det är på den konferernsen som allt viktigt som har med våran kyrka att göra ska beslutas. Då är det inte bra om det (nästan) bara är gubbar 55+ som är där. Därför skrev vi en debattartikel till vår kyrkas tidning Sändaren. Idag hamnade den i brevlådan och på Sändarens hemsida. Läs den gärna här. Kommentera gärna här, eller på Sändarens hemsida, eller hos Johan Nilsson.

Nu ska jag grilla. Hejdå!

tisdag 14 juni 2011

Göteborgsafton

Anledningen till att jag inte har bloggat på länge är att jag har semester och därför inte behöver sitta framför en dator. Så gött! Jag hoppas att ni, mina alskade läsare, inte blir sura.

Jag kan nu berätta att jag var på Liseberg igår tillsammans med Andreas och Malin. Vi åkte Lisebergsbanan. Den är hur rolig som helst, ju! Bästa tåget på länge! Och sen spelade vi bort lite pengar. Men Malin vann en Nobless-ask, så vi var glada. Vi var på Liseberg för att Bob Hund spelade. Jag undrar hur många gånger jag sett Bob Hund och hur många av de gångerna vi har setts på Liseberg. Konserten var mer nostalgi än nåt annat. Det regnade. Bob Hund är bäst i sol. Vi stod inte längst fram och hoppade. Bob Hund är bäst när man hoppar. Men det var väldigt roligt att vara där. Om ni vill se bättre Bob Hund-bilder och höra en annan röst om konserten så tycker jag att ni ska titta på Kristins blogg.


onsdag 8 juni 2011

Massa skojsigtheter

Nu händer det mycket roligt. Skolan är typ slut, jag har bara lite framläggningar att gå på imorgon. Det har varit hur fint väder som helst här i Stockholm. Idag är det dock molnigt. Lite tråkigt eftersom jag idag hade planerat att ligga i skuggan och läsa. Men det gör att jag kanske kan motivera mig till att vika tvätt och diska och sånt som jag faktiskt lovade Andreas att göra. Vi får se...

Anyway så har jag haft roligt de senaste dagarna (med undantag för i måndags då jag var tvungen att skriva ännu ett PM). I helgen hade equmenia sin riksstämma, vilket var väldigt roligt. Kyrkorna hade sina möten samtidigt och de bestämde sig för att gå ihop till en kyrka som tills någon kommer på ett bättre namn ska kallas för Gemensam framtid. Jag är nöjd med att de gick ihop, mindre nöjd med det tillfälliga namnet. Men jag är stolt över att man äntligen är samma kyrka.

Här är lite guldkorn från equmenias riksstämma:

Middag på lördagen. Falafel i park.

En del av beslutsordningen när vi skulle bestämma oss för vad vi tycker om scoutstrukturen, samt det duktiga presidiet:


Gamla styrelseledamöter avtackas av vår ordförande. Riksstämman bytte ut Miriam, Joel och Andrea mot Amanda, Ludvig och Maja. Känns som att även den nya styrelsen är väldigt bra.


I måndags, efter att jag skrivit mitt sista PM för året, gick jag, Ida och Karolina och åt mat för att fira att skolan snart är slut. Det är vi tre som suttit och svettats över skolarbetet ihop i vår. Vi åt jättegod kurdisk mat. Lite ironiskt att på vår nationaldag äta mat från ett folk som inte har ett land. Det är krångligt det där med länder....


Här är Ida:Här är Karolina och hennes kub:Detta är den stad som jag bor i. Det ser ganska bra ut, tycker jag.En annan rolig sak som har hänt mig är att igår fick jag och Andreas finbesök. Josefine och Johan kom hit och vi gick ut i Judarskogen och grillade. Det var en jättefin kväll och väldigt god mat! Efter maten kom en andfamilj och hälsade på oss. En mamma och sju ungar. Vi matade dem med korvbröd och de blev våra kompisar (förutom när Johan försökte kidnappa mamman, då blev hon sur).

Joel:
Jag har det bra.
Jag har ätit både falafel, kurdiskt gott lamm och grillat de senaste dagarna.
Snart har jag sommarlov.
Idag ska jag göra massa grejer.

måndag 6 juni 2011

En students bekymmer i försommartid.

Jag är så obeskrivligt trött på att producera text! Jag vill inte mer! Jag har skrivit och skrivit och skrivit hela våren och nu vill jag inte skriva mer. Jag har ett sista PM att skriva. Det behöver bara vara 1000 ord, men jag orkar inte skriva dem! Jag orkar inte låta smart, jag orkar inte referara till kurslitteratur, jag orkar inte knyta ihop det snyggt och jag orkar inte sitta framför datorn! Jag behöver sommarlov!!!

fredag 3 juni 2011

Historiens vingslag

Nu i helgen är equmenias riksstämma och Missionskyrans kyrkokonferens. Det är våra årshögtider och -möten. Det är jätteroligt. Jag är naturligtvis mest hos equmenia, men lite är jag hos Missionskyrkan också. Det spännande i år, för missionskyrkan, metodistkyrkan och baptistkyrkan har idag bestämt att de imorgon ska bilda en ny kyrka!! Det är inte bara historiskt, det är också väldigt väldigt roligt!! Det har planerats lääääänge och nu är det alltså på riktigt. Göööött!!

Igår ordinerades Missionskyrkans sista kull pastorer och diakoner. Jag var där. Det kändes helt sjukt att sitta där på den torra men ändå fina gudstjänsten och tänka på att om ett år är det jag. Tokigt! Dessutom är det konstigt att se Jenny, Joel, Liselotte, Yvonne, Samuel, Oskar, Sara, Lena och Andreas bli pastorer. Konstigt!

En annan sak som hände var att Göran Z inte längre är missionsföreståndare (våran variant på ärkebiskop, typ). Nu är det i stället Olle A. Jag gillar Göran Z, så det känns lite snopet att inte få bli ordinerad av honom, utan av Olle A (eller vem det nu blir i nya kyrkan). Men men, Gud är större, det kommer nog gå bra det också. Här nedan ser ni equmenias barnkoordinator Magnus och Göran Z dansandes i en sumodräkt på en gudstjänst i Filadelfiakyrkan i Stockholm, Sveriges största pingstkyrka. Detta har (antagligen) aldrig hänt förr och jag tror inte att det kommer hända igen.

Imorgon kommer equmenia ha förhandlingar. Största frågan är scoutstrukturen som är i en stooor förändringsprocess. Det är jobbigt och viktigt. Jag hoppas verkligen att det kommer gå bra.


Joel:
Jag är på equmenias riksstämma.
Det händer mycket viktigt och mycket roligt.

onsdag 1 juni 2011

Skapelsen och jag

Varje onsdag har vi onsdagsmässa på skolan. Det är en gudstjänst med nattvard. Idag hade vi skapelsemässa. Det innebar idag att temat var skapelse. Det var tänkt att den skulle vara ute i gräset, men vädret var lite oroligt så vi var inne. Det var fint ändå.


Rikard Roitto predikade. Han började ungefär såhär:


Har ni funderat på vilket av alla bud som Gud gett oss som vi människor hållt bäst? Det är inte ens ett bud egentligen utan en välsignelse. Det är "Var fruktsamma och föröka er, uppfyll jorden och lägg den under er. Härska över havets fiskar och himlens fåglar och över alla djur som myllrar på jorden". Det budet har vi verkligen tagit till oss. Vi har uppfyllt jorden och vi har härskat över den.


Det är ju deppigt. Vi har härskat över jorden, men vi har inte älskat våra nästa. Dessutom så påminnde Rikard om att en härskare back in the days inte i första hand var en tyrann, utan en som folken kunde lita på skulle ta hand om dem, alltså som en beskyddare. Det är ju inte riktigt så vi har härskat över jorden. Vi har varit tyranner och förstört.


Jag hoppas att jag mer och mer kommer härska över Guds skapelse som en beskyddare. Min förhoppning är att jag ska sluta konsumera skitsaker, att jag ska minska mitt köttätande, att jag ska minska mina avgasutsläpp och allt det där andra som jag vet är dåligt för miljön, men som jag ändå gör. Jag hoppas du är med mig i det.


Detta är sjön Judarn för några veckor sedan. Underbar, eller hur? Bilderna är tagna med bara ett varv runt sjöns mellanrum. Samma sjö, men ändå helt annan.