fredag 29 juli 2011

Utan kaffe i två dagar försmäktar jag på denna ö.

Idag börjar jag klockan elva. Ganska skönt med sovmorgon.

Jag var på hajk onsdag-torsdag. Utan kaffe. Jag har bara mig själv att skylla, man kan inte lita på att 18- och 22-åringar dricker kaffe nuförtiden, annat var det på min tid... Jag gissar att detta var anledningen till att man inte fick bli scoutledare i Kungälvs SMUscoutkår om man inte drack kaffe. Bra regel.

Jag skulle sett till att det togs med kaffe ut till ön nu på hajken. Men jag var inte men och packade, för då hade jag expeditionstid. Så jag fick helt enkelt klara mig utan kaffe. Det var besvärligt. Jag tror att det kanske nu blivit så tillslut att jag blivit beroende av kaffe. Men jag är inte säker...

Nu sitter jag i alla fall med min kaffekopp och läser morgontidningen som så många gånger förr. Bra grej.


Joel:
Jag har varit på hajk utan kaffe.
Jag dricker nu mitt morgonkaffe.

tisdag 26 juli 2011

Såhär går det ibland till på mitt sommarjobb som sommarpastor:

Jag: (tar upp telefonluren, slår ett nummer, harklar mig och tar på mig min arbetsröst.)
Pensionär: Ja, det är Pensionär.
Jag: Hej Pensionär, det är Maria Hedman i Jakobsbergskyrkan.
Pensionär: Nej, men hej Maria. Hur har du det? Är det häcken full, eller?
Jag: Haha, ja, det är det verkligen. Men det är roligt! Hur har du det?
Pensionär: Jo, det är fint. Jag har bakat bullar idag. Vill du ha?
Jag: Ja, det vill jag verkligen!
Pensionär: Ja, men kom hit idag vid... ska vi säga tre-tiden?
Jag: Ja, det låter toppen! Då ses vi då!
Pensionär: Ja, det blir bra. Hejdå!
Jag: Hejdå!

måndag 25 juli 2011

Knasbollar på besök

I fredags natt när jag kom hem från jobbet fick jag inte sova i min säng, inte ens i min gästsäng. Jag fick lägga mig i soffan. Men jag slapp i alla fall sova på liggunderlag på golvet, som Andreas var tvungen att göra. Såhär var det: Lotta sov i Andreas säng, Magnus i min och Simon och Adam i gästsängen. Dessutom sov Hugo i sin vagn. Det var helt klart värt att sova på soffan. Simon och Adam utanför slottet.Andreas matar mig med glass. Jag matar Hugo med exotiska frukter. Jag tror att jag var nöjdast av oss tre. Både glass och bäbis-gos. Fint! Simon lånade min kamera. Då visade Adam sitt rätta jag:

söndag 24 juli 2011

Top 5-lista

Min top 5-lista på anledningar på saker som får mig att vilja bli politiker:
1. När jag läser bibeln.
2. När Sverigedemokraterna blir inröstade i Sveriges riksdag.
3. När människor blir mördade för att de försöker göra världen bättre.
4. När jag ser kampen mot ondskan i Harry Potter 7:2.
5. När jag läser morgontidningen.

Jag vet inte om jag kommer bli politiker än, men det närmar sig.

fredag 22 juli 2011

Bomb i Oslo.

Jag läste på Twitter att det bombats i Oslo. Två döda, många skadade. Jag hoppas att alla "mina" i Oslo var långt borta när det smällde. Och jag ber för alla inblandade.
Nu ska jag ha TGIS och bada. Fint!

onsdag 20 juli 2011

Idag sa en pensionär som jag aldrig förr träffat att hon hört att jag är en god förkunnare. Då blev jag väldigt stolt och glad! Det är ju en sak att pensionärer tackar för predikan på kyrkkaffet, en annan att de snackar med polarna om att jag är en "god förkunnare". ROLIGT!

tisdag 19 juli 2011

Kyrkkaffeunderhållning

Här sitter "Jakan blås", Jakobsbergskyrkans glada blåsare Kristina, Gunnar, Janne och Lars och spelar till kyrkkaffet. De spelade under gudstjänsten också, men det räckte inte, så de agerade kyrkkaffeunderhållning. Hur bra är inte det, då?!

måndag 18 juli 2011

Hittills idag:

Hittills har dagen varit fantastisk. Jag har tittat på Jamie Cullum på svtplay. Jag var på Harry Potter 7:2 när Jamie-konserten gick på tv, så jag missade den. Men jag fick ju se den nu. Fantastiskt bra. Jag är så oerhört glad att han kommer till Sverige. Vet ni att det finns massa biljetter kvar? Köp och kom dit, det kommer bli awesome!

Nu ska jag göra mig i ordning för att ta mig till stan och Fotografiska där jag ska träffa Malin, Angelica och deras karlar. Det ska bli väldigt trevligt.

Alltså: Jag har en bra dag idag.

Finfin dag.

Igår hade jag en finfin dag. Och det tänker jag ha idag också.

onsdag 13 juli 2011

Alltid något...

Efter en natt av "om jag somnar nu får jag sova sex timmar", "om jag somnar nu får jag sova fem timmar" och "om jag somnar nu får jag sova fyra och en halv timme" och de i det läget för mig obligatoriska tankarna på hur jag klarat av, klarar av och hur jag ska klara av mitt liv så sitter jag nu på pastor Ebbes kontor och ska jobba. Innan jag börjar lyssnar jag på lite Jamie för att komma igång lite.

måndag 11 juli 2011

...som Emil sa

tänk om det händer något efter döden

tänk om det inte gör det

tänk om det händer något innan döden

och det gör det

söndag 10 juli 2011

Emil Jensen-konsert

Igår var en underbar kväll. Jag och Andreas var på konsert i Galärparken. Det var Emil Jensen med band som spelade. Jag har inte lyssnat på honom så mycket, i ärlighetens namn nästan ingenting. Men jag läser hans underbara krönikor i etc. Musiken var bra, men mellansnacken var fantastiska. Om ni får chansen att lyssna på dem någon gång - ta den! Till exempel Göteborgs kulturkalas 17/8 eller Stockholm Pride 2/8. Kvällen var hur fin som helst. Jag hade på mig min nya solhatt. Den är fin, men blåser lätt av. I publiken satt många kulturtanter. I like! Och det dracks mycket rödvin. Och rosé. Och vitt. Och åts mycket picknick. Och folk var väldigt glada. I like!
Bra kväll, alltså.

lördag 9 juli 2011

Maria och Andreas på båtluffen

Nu är jag och Andreas tillbaks från vår båtluff. Det har varit väldigt mysigt och det är skönt att vara hemma igen. Jag har nu varit ute i Stockholms skärgård. Den var inte som Göteborgs. En gubbe som vi träffade sa att Stockholms skärgård var som en översvämmad skog, och det stämmer ganska bra. Mycket skog på många öar. Första ön vi stannade på råkade bli Siarö. Vi hoppade på en båt hoppade av där. Det fanns massa turlistor, men de var svåra att läsa av, så vi chansade endel också. Vi försökte planera lite, men tog det ganska lugnt ändå. Vi var ju på luffen...Det var mulet i början, så det blev inte så mycket bad då. Mest läsa böcker. Det var fint. Dagen därpå åkte vi till Norröra aka Saltkråkan. Här är Snickargården, huset där familjen Melkersson bodde. Sen åkte vi vidare till Blidö. Där var det svårt att hitta tältplats eftersom ön var så bebodd. 618 åretruntboende, 10000 sommarboende läste vi i en guidebok. Minigolf verkade inte vara så populärt bland de boende. Dagen därpå åkte vi till Arholma, nästan högst upp i skärgården. Där fanns ett bergrum som Andreas tyckte om. Militären hade byggt det och lekt krig därnere. Eller övat på krig, snarare. Vi var där nere på guidad visning. Sen var det sol och bad. Lite kallt, men gött.På Arholma träffade vi ett par som tipsade om fina klippor. Om man hade haft ett självstagande tält hade det varit lätt att sätta upp det på de platta klipporna. Vi sov utan tält. Det var mysigt, men lite myggigt.Dagen efter hyrde vi kajaker och paddlade omkring. Det var första gången som jag paddlade kajak. Andreas har ju lite mer erfarenhet, så det kändes tryggt. Vi smörjde in oss ordentligt, för det var väldigt soligt.

Sen åkte vi hem till Stockholm. Det tog fyra timmar och tjugo minuter med båt. Vill ni veta mer om vår semester så får ni gärna fråga. Vi hade det väldigt bra.

Joel:
Jag och Anderas har båtluffat i Stockholms skärgård

måndag 4 juli 2011

Go with the flow.

Idag har jag städat. Ordentligt. Dammat, dammsugit, våttorkat, you name it. Jag känner mig oerhört duktig! Och det är väldigt skönt att ha ett städat hem. Jag har dessutom tvättat. Också skönt.

Imorgon åker jag och Andreas på båtluff i Stockholms skärgård. Jag har ingen som helst aning om vad vi ska göra därute. Jag hade tänkt sola, men det är moln. Jag har heller ingen aning om vad vi ska äta, vad vi ska ha med oss, vart vi ska åka. Men det löser sig nog. Det är rätt skönt att inte ha någon aning. Go with the flow, som man säger. Tur att Andreas är så trevlig och lätt att umgås med, annars hade det kanske varit lite jobbigt. Men nu är det bara roligt.

Under tiden vi är i Stockholms skärgård är det Hönökonferens i Göteborgs skärgård. Hönökonferensen är missionskyrkans största samlingsplats, eller något sådant. Det är Hönö missionskyrka som har gudstjänster och bibelstudier och sånt i ett stort (typ cirkus-)tält. Jag brukar vara där litegrann, men uppenbarligen inte i år. För att ändå hänga med lite läser jag Miriams hönöblogg på Dagens hemsida. Om ni vill läsa en smart och rolig kritiker till talatlistan på hönö så kan jag rekommendera henne.

Miriam och jag satt i equmenias styrelse tillsammans i år. Det var väldigt roligt att sitta med Miriam, hon är inte bara rolig, klok och skarp, hon är trevlig och rolig också. Miriam slutade i styrelsen vid riksstämman, vilket var tråkigt. Men också roligt, för då lämnade hon en plats ledig som Amanda fick. Jag känner inte Amanda så väl, men hon är tillsammans med Jonatan och därför har jag umgåtts med henne lite det sista. Vad jag förstår så är hon rolig, klok, skarp och trevlig.

Förrförra veckan var jag och Amanda på Universeum tillsammans med våra pojkvänner. Såhär såg lite av det ut:

Det var väldigt roligt och jag lärde mig mycket. Till exempel att kill-hajar har två snoppar men tjej-hajar bara en. Och att Jonatan är rädd för ormar.


Joel:
Jag har städat.
Imorgon ska jag till skärgården.
Jag ska inte till Hönökonferensen i år.
Förrförra veckan var jag på universeum.

söndag 3 juli 2011

What's happenin' Basil? A lot, Foxxy!

Nu har jag sommarjobbat en av fem veckor. Det har funkat bra, tycker jag. Jag har varit på kollo och försökt lära barnen om mänskliga rättigheter. Det var roligt, men svårt. Jag sa att alla människor är lika mycket värda. Ett barn frågade naturligtvis varför. Hur kan mördare vara lika mycket värda som oss? Jag vet inte vad svaret är när man inte kan säga "för att Gud har skapat alla människor till sin avbild". Varför tycker egentligen människor som inte tror på att Gud skapat dem att alla är lika mycket värda? Är det för att alla är människor? Men om man missbrukar sin ställning som människa, då? Ja, ja, jag tycker i alla fall att vi är lika mycket värda, du och jag.

Igår var det 30 grader varmt i Stockholm. Det var olidligt varmt. Det var klibbigt och äckligt varmt. Just den dagen bestämde jag mig för att hjälpa Angelica och Gustav att flytta. De bodde på tredje våningen. Utan hiss. Men med mååånga saker. Jag tror att jag aldrig tidigare svettats så mycket. Det var roligt. Som belöning fick vi naturligtvis pizza. Dit de flyttade fanns det en pizzeria som gjorde qourn-pizza. Väldigt bra för über-vego-pizzalover-Angie.Eftersom jag ska ut i Stockholms skärgård i veckan tog jag mig äntligen till ett tbe-vaccin idag. De hade en husbil som idag stod vid "mitt" coop forum. Mycket bra. Kön tog ganska lång tid, men väl inne i husbilen tog det inte ens en minut. Mycket bra.

Ja, det var väl ungeför det jag ville ha sagt idag.


Joel:
Jag jobbar nu.
Jag har flyttat åt Angelica på årets varmaste (?) dag.
Jag har vaccinerat mig.

fredag 1 juli 2011

Läsa vad jag vill

Jag älskar att jag nu får läsa vad jag vill. Alltså jag behöver inte läsa kurslitteratur. Jag får ro att läsa böcker. Vanliga böcker. Romaner. Jag är så nöjd med det. Jag vill läsa hela tiden. Alltid ha en bok i väskan när jag går ut. Alltid ha en bok nära. Hittills i sommar har jag läst Haruki Murakamis Vad jag pratar om när jag pratar om löpning, David Nicholls En dag (som jag fick av mamma och pappa i sommarpresent, tack!) och Alexander McCall Smiths Det behagliga med lördagar. Bra böcker allihop, men på väldigt olika sätt. Löpningsboken handlar om löpning och författarskap, En dag är en fin vänskaps/kärleksskildring (jag grät mycket i slutet, det är alltid ett gott betyg på en bok) och McCall Smith är mysig och filosofisk och dessutom skottsk. Mycket bra.

Nu har jag ett stort problem. Vad ska jag läsa nu? Jag funderar på En halv gul sol, Gregorius, Jane Eyre, Vindens skugga eller Potensgivarna. Är det någon som har läst någon av dem? Vad säger ni?

Jag funderara också på någon bra deckare. Alltså riktigt bra. Inte en 3:a på en femgradig skala, utan en 4,5-5. Jag tycker att många är 3:or. Jag vill ha en riktigt riktigt bra deckare. Förslag?

Nästa vecka ska jag och Andreas båtluffa i Stockholms skärgård, och då tänker jag läsa mycket, så ni får gärna komma med många bra boktips till mig nu.