onsdag 31 augusti 2011

Frisörsalong hos Hedman/Öst

Ikväll har Andreas lekt frisör på Ida. Vi lyssnade på dlk och försökte få till en kam. Det gick sådär. Speciellt eftersom Ida inte ville ha en kam.
Jag fick dammsuga och sjunga med.

måndag 29 augusti 2011

What's not to like?!

För fem år sedan var jag nykär i Andreas Öst. Såhär såg han ut då:Han ser inte riktigt lika dan ut, men han är fortfarande väldigt tuff. Pilotbrillor, smu-tröja och nitar. What's not to like?!

Ny styrelse!

I helgen var jag och de flesta andra i equmenias styrelse vid SMUs gård Skräddartorp. Eftersom själva Skräddartorp var uthyrt till en mc-klubb så var vi i Näset, det andra huset tvärs över sjön. Oerhört mysigt.Här sitter styrelsen i solen och samtalar om viktiga saker......och här ligger högsta hönsen i styrelsen (vi kallar dem AU som står för arbetsutskottet) och sover när vi andra gör frukost. Helgen var lyckad, nya styrelsen känns väldigt bra och jag tror att även detta equmenia-året blir bra.

Idag ska jag hänga lite med fina Malin. Hon är i Stockholm tillsammans med sin fästman Daniel som börjar på THS idag. Jag börjar också idag, men inte förrän 13. Mycket bra!

torsdag 25 augusti 2011

Bloggandet i familjen

Min finaste lillebror Hannes och hans finaste sambo Jenny har startat en blogg. I love it! Jag tycker att alla mina kära och nära men geografiskt långt borta borde starta bloggar så att jag kan hålla koll. Mer sånt! Nu är det dessutom så roligt att Hannes just har börjat en YH-utbildning i Dingle. Mer om det får ni läsa på bloggen. Dessutom är både Hannes och Jenny fina fotografer, så jag gissar att det blir många fina foton där.

När jag summerar så har alltså jag en blogg, Hannes och Jenny har en blogg, mamma, pappa och Hymer har en blogg, dessutom har pappa en egen blogg. Nu är det bara Joel och Nicole kvar. Jag väntar med spänning!

Nu är jag inne på sista sommarlovsrefrängen

Nu är det snart slut på mitt sommarlov. Jag tycker inte att det ska bli tråkigt att börja skolan, men det är ju så trevligt att vara ledig! Att göra två saker om dagen och vara sjukt nöjd med det. Det är inte kattskit, det.

Jag tänker att ni nog vill veta vad jag gjort denna sista veckan på sommarlovet. I lördags flyttade jag Johan och Josefine. Det var väldigt trevligt. Jag var min vana trogen och bar de lätta sakerna när de andra bar de tunga sakerna. Jag blev svettig ändå, så jag är nöjd.

I söndags var jag och Andreas i kyrkan och sedan åt vi thaimat. Fin söndag!

I måndags var jag på Friskis och började mitt nya liv igen, som även denna gång innebär att jag tränar regelbundet och äter nyttigt. Vi får se hur det går denna gången.

Efter Friskis var jag på equmenias demokratigrupp, som vi kallar oss. Det blev nämlien ett riksmötebeslut på att equmenia ska jobba på att vara mer demokratiska. Mycket bra! Och då är det ju givet att det bildas en grupp som ska jobba med frågan. Jag fick äran att vara med i den. Så nu ska jag och tre andra under året kolla hur vi ska kunna bli mer demokratiska. Wish us luck!

På tisdagen hade jag inget planerat, men så såg jag på facebook att Johan behövde hjälp med att måla. Så jag tog med mig mina vitfläckiga mjukisbyxor (som blev det hos Ida-Maria förra veckan) och rollade. Det var roligt. Det är så skönt att måla, för man ser vad man behöver göra, man gör det, och man ser när det blivit gjort. Fantastiskt!

Såhär ser Josefine ut när hon rollar:

Innan jag åkte och målade så var jag på hälsotest. Varför det? Jo, för att när jag var och tränade i måndags så hade Friskispressen kommit med en ny tidning och där fanns en liten notis med rubriken gratis hälsotest. Och snål som jag är så läste jag vidare. Det visade sig att Karolinska Institutet leder ett projekt, Life Gene, som ska bli Sveriges största befolkningsstudie. Bra grej, tänkte jag och kollade upp det lite till. Det visade sig att man får göra ett hälsotest var femte år och svara på massa frågor i en enkät. Eftersom jag inte hade något annat för mig den dagen förutom att måla så svarade jag på alla frågor i enkäten och bokade in mig på hälsotestet samma dag. Det låg på Fridhemsplan, så jag åkte in. (Det finns även i Umeå, om någon undrar.)

Jag kissade i en burk, jag gjorde hörseltest (normal hörsel), jag gjorde utandningstest (normal där också), mätte längd och bredd, puls och blodtryck (det ser också bra ut) och vikt, kroppsvätska och fett- och muskelmassa och BMI. Jag har 1,1% för mycket kroppsfett, annars ser det bra ut. Men hon som testade mig sa att det är bättre att vara lite tjock och träna än smal och inte träna. Bra grej. Hon tog åtta rör blod från mig också, men svaret på hur det ser ut får jag nästa vecka. Eller, jag såg ju hur det såg ut, rött och lite gurgligt, men jag får reda på... nåt annat... kolesterol bland annat, tror jag. Hon lovade att jag skulle få ett papper som förklarade siffrorna också. Bra, tycker jag.

I alla fall så tycker jag att ni också ska vara med i forskningsprojektet. Bra för forskning, bra för er, tänker jag. Om inte annat så är de jättetrevliga på detdär stället. Och undersökningsrummen heter inte rum 1 och rum 2 och så vidare, utan Trötter, Butter, Blyger (där var jag) och de andra dvärgarna. Sånt vill man ju uppmuntra.

Det var länge sedan jag skrev såhär mycket...

Joel:
Jag har min sista sommarlovsvecka nu.
Jag har flyttat och målat för några polare.
Jag har tränat på friskis.
Jag och några andra ska jobba på equmenias demokrati i år.
Jag har gjort ett hälsotest. Jag mår bra.

måndag 22 augusti 2011

Ge mig mer!

Nu har det gått över en vecka sedan konserten, men jag blir fortfarande helt snurrig när jag tänker att jag har varit på Jamie-konsert! Jag blir fnittrig och varm i magen när jag kommer på att vi var där. Här sitter några nöjda människor:Jamie showar på flygeln:En sak som Jamie är bra på, förutom att spela piano, skriva låtar och sjunga är att mellansnacka. Han är en riktig entertainer. Jag var ju tvungen att ha en bild på mig och Jamie tillsammans och eftersom vi satt på första raden så smet jag fram och lät Andreas fota mig. Här sjunger Jamie All at Sea, en av mina favoriter, än mer nu än före konserten. Jamie och hans bror Ben sjöng ihop. Roligt tyckte jag.Jamie jazzar loss Jamie-style!Fint när scenen speglar sig i vallgraven framför.Bara jag och Jamie när han spelar sin låt Gran Torino, ledmotivet till Clint Eastwood-filmen med samma namn.

Om ni vill se fler bilder på Dalhalla, Jamie och mig på Jamie-konserten så rekommenderar jag Ida-Marias blogg och Karins blogg. Liten varning bara: sista bilden på Karins blogg är alltså på mig och inte på min mamma. Och på bilden på mig och Andreas på Ida-Marias blogg så är jag inte full, och det är bara kaffe med mjölk i den färggranna muggen, inte spetsat alls. True story. Så vet ni.

torsdag 18 augusti 2011

Rättvik förutom Dalhalla

Jag och Andreas var i Rättvik fredag till söndag. Vi tog en minisemester dit och hälsade på Andreas vänner från Sjöviks folkhögskola som lämpligt nog hade hand om ett café på en 1600-talsgård som dessutom hade massa sängar över.
Här sitter vi och äter finfin frukost. Den glada kvinnan i rött hår är Josefin som fixade boende till oss. Tack Josefin!Andreas med väldigt god Rättviksglass. Två kulor för 30 kronor. Men kulorna var så oerhört stora så att Andreas frågade om man kunde få halva kulor. Det gjorde att man fick fyra lagom stora kulor för 30 kronor. Värt!Vi var också vid Vidablick som är ett gammalt utsiktstorn där man får se Rättvik och Siljan och Sverige uppifrån. Fint!Jag gillar att vara på minisemester med Andreas. Det är något av det mysigaste jag vet. En annan mys-sak är när Andreas möter mig vid tåget. Det ska Andreas göra snart. Jag har nämligen varit i Mullsjö och målat Ida-Marias och Josefs sovrum. Det har varit väldigt trevligt och jag hoppas att färgen från mitt hår och min hud går bort snart.

måndag 15 augusti 2011

Lycka i en stor stor grop

I lördags träffade jag Jamie Cullum. Om jag inte var helt förälskad i honom innan så är jag det absolut nu. Han är helt fantastisk! Och scenen. Dalhalla. Fantastisk utomhusscen! Speciellt en så underbart vacker kväll som vi var där på. Och att dessutom vara där med ett helt gäng fantastiska, underbara, glada och roliga vänner. Och som grädde på den varma chokladen satt vi på främsta raden. Konserten var magisk! MAGISK! Jamie levererade! Verkligen! Som han spelade! Som han sjöng. Som han underhöll! Och hans band! Fantastiska! Vilka talanger! Och Ben var med. Jamies bror. Han både spelade gitarr och sjöng. Dessutom har han ju skrivit många av de fantastiska låtarna!

Jag har massor av bilder. Jag ryser av välbehag bara av att se dem. Jag längtar tillbaks! Jamie lovade att komma tillbaks igen. Då hoppas jag att ni alla följer med så att ni får vara med om Jamie Cullum. Han är fantastisk! Fantastisk!

fredag 12 augusti 2011

Sulptur i Pilarne

I tisdags var jag, mamma, pappa och Hymer på roadtrip. Vi åkte till Tjörn och var kulturella. Vi var i Pilarne och tittade på skulpturer i en fårhage. Det var hur mysigt som helst! Åk dit! Jag har massa fina bilder på konst som jag vill visa er, men nu måste jag sluta blogga för att åka till Dalarna och Jamie!!

måndag 8 augusti 2011

Grattis på min födelsedag

Denna tårta fick jag på min födelsedag 2004. Idag får jag säkert ingen tårta. Jag har däremot fått tre Kinderägg av Andreas. Det fick jag av honom på min födelsedag 2003 också. Fint!

Födelsedagen kommer jag spendera med att städa lite, hämta min cykel i Jakobsberg, lämna tillbaks lite kläder som inte passade, om jag har tid tänkte jag gå till biblioteket också. Sen ska jag på ett möte innan jag åker till mamma och pappa i Kungälv. Ja, jag ska packa också... Vi får se hur det går.

söndag 7 augusti 2011

Söndagkväll.

Idag har jag gjort min sista dag som sommarpastor i Jakobsbergskyrkan. Nu har jag tre veckor semester innan skolan börjar. Jag började min ledighet med att predika i Tenstakyrkan. Det gick bra. Det har regnat hela dagen och när jag gick hem såg jag att det börjar bli höst. Jag längtar!
Imorgon kväll åker jag till Kungälv och är där några dagar. Det ska bli skönt och roligt.

lördag 6 augusti 2011

Stolt!

Idag var jag och Angelica inne i stan och tittade på Pride-tåget och lyssnade på Lady Gaga-låtar. Det var väldigt roligt och färggrant. Och det var hur mycket folk som helst på gatorna. Mycket mer än på första maj. Inte riktigt lika många som när prinsessan gifte sig. Någonstans mittemellan. Vi kom lite sent, så vi fick ingen bra plats. Som tur var började det ösregna. Folket framför oss gick, och vi kunde se något. Och så att jag kunde ta i alla fall några bilder med min mobilkamera.Bland annat såg vi fi, pp, v, s, mp, fp, c och m. De enda riksdagspartierna som inte gick i tåget var alltså kd och sd... De enda partiledarna som gick med var... inte partiledare utan två språkrör. Och Mona, men hon har ju slutat. Hon gick för övrigt och småpratade med Leif P och Jonas G. Det var ganska sött. Förutom politiska partier och gayklubbar gick bland annat gaypoliser och gaybrandmän. Brandmännen var väldigt populära. Friskis och svettis var också där och höll ett pass på ett flak. Och massa andra, naturligtvis. Dock inte Missionskyrkan eller Gemensam framtid, och inte ens equmenia. Tråkigt, tycker jag.

Jag funderade innan mycket på ifall jag åkte in för att titta på "de där gaysarna", som om de var konstiga och lite spännande att titta på. Jag kom fram till att jag ville åka in för att stödja människor som inte har det så lätt. Och ha roligt. För det var väldigt roligt. Väldigt Gaga. Jag är väldigt glad att jag var där.

tisdag 2 augusti 2011

Skogskyrkogården

En fin utflykt i Stockholm är Skogskyrkogården. Här finns fem kapell och drygt 10 000 gravar och runt 2000 begravningsceremonier sker här varje år. 1994 kom Skogskyrkogården med på Unescos världsarvslista.Skogskyrkogården är så stor så att det där på lördagar och söndagar går bussar. Jag och Andreas tog med oss kaffetermos, ostmackor och melon. Men glassen köpte vi på kyrkogårdens café. Grav med två gamla träkors sparade, trots att den nu har en sten.Den judiska gravplatsen hör inte till Världsarvet, men ligger vägg i vägg. Dessa två händer fanns på flera av de judiska gravarna. Är det någon som vet vad de betyder? Kyrkogården är full av tallar som inte låter gravarna vara. Jag tycker att det är vackert.Sju brunnars stig är 888 meter lång och leder till Almhöjden.

Man kan gå guidade visningar på söndagar klockan 13 mellan maj och september, på FN-dagen och vis allhelgonahelgen. Det vill jag gårna gå på. Någon som vill följa med?