tisdag 29 november 2011

Gulliga ungar.

I helgen var jag, Maria och Ida-Maria i Lidköping hos Karin, Anders och Märta. Det var hur trevligt som helst.

Någon frågade igår vad vi gjorde där. Vi åt och pratade, vi gick på stan och vi gick till kyrkan. Och vi bakade pepparkakor och lussekatter. Det var så trevligt att jag inte hann med att fotografera. Inte ens sötaste Märta fotade jag. Om ni ändå vill se henne så kan ni kolla in Karins blogg där Märta är flitigt förekommande.

Igår hade jag en annan stjärna på besök. Johanna Lissnils kom förbi med sin knappt två månader gamla Ingrid. Hur mysigt som helst. Det är ganska stor skillnad i storlek på barn födda i mars och oktober. Men gulliga är de båda två. Nu är det inte långt kvar tills jag åker till Israel/Palestina. Jag har lite resfeber, faktiskt. Detta kommer nog bli en intensiv resa både i vad jag kommer se, höra och känna. Jag hoppas att ni följer med på diakonias blogg under tiden jag är där.

lördag 26 november 2011

Snurr snurr

Nu snurrar mycket i mitt huvud. Förutom två spännande, intressanta, krävande och intensiva kurser på skolan så planerar jag och Andreas bröllop, jag jobbar på fredagskvällar (vilket gör helgen kortare), jag ska åka på studieresa till Israel/Palestina på onsdag och nu är jag på tåget som tar mig till Karin och tjejhelg i Lidköping. Och imorgon är det första söndagen i advent, vilket betyder att det är jul om några veckor. Och som grädde på moset ska jag bli pastor om ett knappt halvår.
Jag klagar på att jag har för mycket roligt i mitt liv just nu. Det är ett fantastiskt lyxproblem. Jag gör för mycket roligt.
När ska jag lära mig att roliga saker också kan bli för mycket?

Såhär kan ni hjälpa mig:
Be för mig.
Ni som förväntar er att få julklappar av mig: skicka era önskelistor till mig.
Var glada för att jag mår så bra och att jag har så roligt.
Be för världen.
Ta hand om er.
Fråga inte så mycket om bröllopet eller Min Framtid. Det kommer gå bra, och det stressar mig att behöva stå till svars för det i tid och framförallt i otid.
Be för mig.

fredag 25 november 2011

Farbror Barbro och jag.

Jag känner mig som Farbror Barbro. Om jag inte smörjer in mina händer med handkräm hela tiden så blir jag så torr och narig och händerna spricker. Oerhört tråkigt.

onsdag 23 november 2011

Tre bra saker.

Nu är jag tillbaks på THS efter några intensiva dagar på västkusten. Här på THS har vi bokloppis just nu. Det måste vara den bästa bokloppisen av teologisk litteratur i Sverige. Massa gamla pastorer och kyrkor och andra fina människor som rensar i bokhyllan som ger oss sina böcker. Och de kostar bara tio kronor styck. Och pengarna går till våran retreatkassa så att vi kan åka hit och hit och hit och till massa andra ställen. Hur bra som helst!

En annan bra sak är att min kära vän Ida Simonsson har skaffat en blogg som du kan läsa här. Hon är i Filippinerna och studerar nu i några månader. Det som hon skriver på engelska är en skoluppgift, men det på svenska är henne själv. Läs och begrunda.


En tredje bra sak är att jag om en vecka är på väg till Israel/Palestina. Vi kommer blogga från http://www.diakoniaaktivist.blogspot.com/ om du vill läsa om hur jag och de andra har det när vi är där nere.

fredag 18 november 2011

Planer för helgen

Okej, nu är det fredag. Det betyder att jag tänker plugga hårt, vika tvätt, städa lite för att sedan ha tonår hemma hos mig. Man får ju passa på när man Andreas är bortrest. Han sitter fast på ett tåg med växelfel som är på väg till Alingsås. Heja SJ.

Imorgon ska jag åka till Karlskoga, tänka sig. Jag ska hålla i lite visionsarbete för equmenia på equmenias och gemensam framtids regionsturné. Det ska bli roligt. Jag hade panik igår för det verkade som att jag inte kunde komma därifrån, vilket hade varit sjukt segt. Men nu har jag pusslat ihop min egen resa så att jag kan komma därifrån och förhoppningsvis anlända i Alingsås runt halv tio på kvällen.

Sen ska jag vara i Alingsås-Kungälv-Göteborg-Alingsås till tisdag. Här ska planeras bröllop med föräldrar, värdar, pastor och förhoppningsvis catering, festlokal och frisör. Ja, hjälp.

Men en sak i taget, alltså. Nu ska det pluggas.

onsdag 16 november 2011

Kulturella familjen

I somras var jag, mamma och pappa i Pilane och tittade på konst. Såhär såg det ut:

tisdag 15 november 2011

Greklandsfavoriter

EyvorAdam, Andreas och SofiaFelizPatrikEyvor och JanEricHugoLotta, Andreas, Eyvor och SimonJag och Simon pluggar grekiska.
Det var tider det.

måndag 14 november 2011

Längtar efter min nya hobby

Jag är inte världens pyssligaste. Inte i närheten så pysslig som mina några av de bloggläsare jag har och bloggar jag följer. Det jag gör är att jag ibland syr något på min fina symaskin (dock väldigt sällan. Jag vågar inte riktigt, faktiskt, för att syslöjsdsfröken kommer att tycka att jag har slarvat, vilket har hänt några gånger. Men det är ju konstigt, för jag har ingen syslöjdsfröken längre.). Ibland syr jag korsstygn också. Det tycker jag är roligt, men det blev så mycket ett tag att jag inte visste vad jag skulle göra med alla, så nu har jag inte gjort det på länge. Några korsstygnstavlor gav jag bort. Dessa två gav jag vill Ida-Maria (citatet på tavlan kommer från Ida-Maria, inte mig, även om jag håller med) och Hannes. Ibland har jag stickat också. Det tycker jag är helt underbart! Jag är inte så duktig på det heller, men det är roligt och rogivande. Och så kan man sticka användbara saker. Som vantar, mössor, halsdukar och sockar. Jag har stickat sockar en gång i tiden, men det var länge sedan. Nu känner jag att jag är redo för det igen. Men jag har inte riktigt allt jag behöver. Det jag skulle behöva är fina strump-garn i olika färger, bra nybörjar-sock-mönster, kunskap i hur man byter färg, stickor, tid, hjälp när det går fel och tålamod.

Är det någon av er som har något av det? Skulle jag kunna få? Jag längtar så efter att sitta och sticka!

söndag 13 november 2011

Olika hus. Samma helg.

Nu är jag hur trött som helst. Jag har haft fyra tok-intensiva dagar. Först var jag och de andra diakon- och pastorskandidaterna som ska ordineras 2012 på katolska kyrkans stiftsgård Marielund. Där träffades vi och pratade bland annat med facket och om hur man ska klä sig på ordinationen. Och massa annat. Väldigt intensivt. Och bra.

Det bästa var inte maten, även om den var heeelt fantastisk. Det bästa var att i huset som vi var i bodde familjen von Trapp när de flydde från nazisterna. Om filmen hade fortsatt efter slutet hade man alltså fått se hur Liesl, Friedrich, Louisa, Birgitta, Kurt, Marta, Gretel och Maria och kaptenen kom till Marielund. Och nu var jag där. Är inte det hur coolt som helst?!Efter missionskyrkodagarna (som de kallas) hade equmenia styrelsemöte. Vi var på nya super-kanslit i Alvik, där inte bara equmenia bor, utan även Gemensam framtid, Diakonia, SKR och massa andra kyrkgrejor. Det var riktigt fräscht. Kaffemaskiner överallt. Såhär såg taket ut i lunchrummet:

onsdag 9 november 2011

Gulligt! Så gulligt!

Olja har flutit iland efter att ett lastfartyg gick på grund utanför Nya Zeeland. Och nu har dvärgpingvinerna där geggats in i olja, vilket gör att de fryser jättemycket! Men nu har folk runt om i världen börjat sticka ulltröjor till pingvingerna så att de inte fryser. Underbart. Om ni vill vara med och sticka ull(det måste vara 100% ull)tröjor så kan ni få mönstret HÄR.

Att göra-lista 9 november 2012

- Hämta böcker på THS
- Handla mjölk (jag tog den sista till morgonkaffet)
- Städa hela hemmet (eller så mycket jag orkar)
- Ringa och gratta morfar på födelsedagen
- Läsa klast equmenia-styrelsemöteshandlingar
- Göra müsli
- Bilda-studiecirkeln inför Diakonia-resan
- Packa inför GF-dagarna (tors-fre ska 2012 års ordinanter bo på en ö och lära oss saker om att vara pastor)
- Njuta av min sista höstlovsdag

Här är morfar Curt från i påskas. Idag fyller han 82 år.

Nästa vecka börjar jag två nya kurser på THS. "Bibeln och mänskligt beteende" och "Svenska Missionskyrkans historia och identitet". Bibel-kursen är första gången de ger på skolan, så det blir spännande att se vad det blir av den. SMK-kursen är sista gången de ger på skolan, eftersom missionskyrkan snart inte finns längre. Också spännande.

Men som sagt, det är nästa vecka. Idag avslutar jag mitt höstlov. En dag i taget.

tisdag 8 november 2011

Såhär blev brödet.

Det blev väldigt gott. Nu tittar vi på Leif GW, dricker te och äter brödet med smör och ost.

Tisdagsmys

Finfin dag! Jag tog sovmorgon och satt länge i mjukisbyxor, drack kaffe och googlade brudklänningar. Sen var jag tvungen att snabbt hoppa in i duschen för att hinna in till stan till min lunchdate med fina Josefine. Alltid lika roligt.

Nu i kväll håller jag på och bakar. Rågkakor och grahamsbullar blir det. Jag är väldigt orolig för rågkakan som är inne i ugnen nu. Den växer för mycket. Den kommer täcka hela ugnen. Hur gör jag då? Det stod att man skulle dela degen i två, men som den växer nu skulle jag behövt dela den i åtta, typ. När jag var inne i stan passade jag på att köpa en ny fin kalender för 2012. Så nöjd!

Nu ska jag gå och titta på brödet. Förhoppningsvis kan jag bjuda Andreas på det till Veckans brott.

måndag 7 november 2011

Mysigt

Idag har jag och Andreas en ledig dag tillsammans. Det är mysigt.

torsdag 3 november 2011

Att vara Maria idag.

Det är inte alltid som jag trivs med att vara mig själv, men just nu gör jag verkligen det, så det är lika bra att blogga om det.

Varför är jag nöjd med att vara mig? Jag vet inte riktigt. Det kan vara för att jag har tillräckligt många intressanta saker att göra så att jag blir utmanad istället för uttråkad. Jag har inte för många saker att göra, så jag blir inte negativt stressad. Jag har tid att ta igen saker som jag försummat de senaste veckorna, till exempel ska jag tvätta typ hundra maskiner idag. Skönt! Och naturligtvis är det hur skoj som helst att planera bröllop med Andreas, men det har ni ju redan märkt. Och så har jag Israel/Palestina resan att glädjas över och planera inför. Jag går nu en webbaserad studiecirkel inför resan, bland annat.
Idag ska jag luncha med Ida Simonsson som ska till Filipinerna på lördag och är borta flera månader. Lite tråkigt för mig, men skoj för henne.

Här är lite bilder på mig som någon (Anderas? Malin? Daniel?) tog på mig hemma hos Malin i våras. Det är inte de bästa eller vackraste bilderna, kanske, men jag gillar dem ändå.

tisdag 1 november 2011

Nu är det höstlov i mitt liv

Idag har jag haft min första lediga dag på höstlovet. Det har jag firat med att gå i mjukiskläder länge och mest varit hemma och skrotat. Jag tänker att ni, mina fina läsare, är väldigt spända på hur det kan gå till. Därför har jag noga dokumenterat min dag.

Här är jag när jag borstar tänderna:Detta är lite av disken som jag diskat:Jag var tvungen att svara på lite mail och liknande, så det gjorde jag:Sedan gick jag och slängde grovsopor. Under tiden lyssnade jag på P3-dokumentären Skotten i Ådalen -31. Kan varmt rekommenderas!Jag var också och handlade:Sedan lagade jag två pajer. En ost- och skinkpaj och en rödbetspaj:Som grädde på den fina dagen som då är moset är att Johanna kom hem till mig:

Jag hoppas att flera dagar kommer se ungefär såhär ut. Imorgon kommer jag och Andreas ha en morgon tillsammans, sen ska jag jobba lite och sen ska jag träffa Angelica. Det verkar ju som att även morgondagen blir bra.

Skööööööönt!

Jag är klar med hemtentan nu. Skönt. Jag firar med att se en repris av Big Bang Theory.Nu är jag ledig i en dryg vecka. Väldigt trevligt. Jag ska tvätta, ha Johanna Lööw på middag, shoppa med Angelica, läsa någon bok som ingen tvingar mig till, predika i Immanuel 153 tack vare Linus, förbereda för Israel/Palestina-resan och mycket mycket annat. Väldigt skönt!