måndag 30 augusti 2010

Styrelsehelg!

I helgen var jag på styrelsehelg med equmenia. Vi var ute på landet långt ner i Småland. Hur fint som helst. Det kunde inte varit bättre, tror jag. Vi hade inte så mycket sammanträde denna gången, utan det var mer en "lära känna-helg" eller teambuilding som det ibland kallas. Vi fiskade kräftor! Det var både roligt och gott. Vi hoppade i båtarna tillsammans med vår fantastiska kräftfiskeguide Erik på fredagkvällen. Här grejar guiden Erik med betesboxarna och vår generalsekreterare Patric tittar fascinerat på. För att fiska kräftor måste man knö ner för stora fiskar i för små betesboxar. Det var ganska läskigt. Andrea var proffset på detta! Sedan lägger man i betesboxarna i burarna och hakar på dem på en lina med ett flöte på och sedan kastar man i, som ni ser Ida göra här.Här ser ni andra båten komma in mot land. Är det inte vackert? Morgonen efter att vi hade slängt in burarna åkte vi ut och fångade upp dem. Minst 10 cm ska kräftorna vara, annars åker de tillbaks i sjön. När de låg såhär i hinken lät de som en porlande bäck. Kräfta, Miriam och Ida innan kräftan dödades av oss.När man kokar 260 kräftor (ja, vi räknade) så gör man inte det i en gryta på spisen, utan framför lagården i ösregn. Och när vi säger gryta så är det alltså en stor vedeldad sak med skorsten. Väldigt roligt. Här är Ida och Jakob och grytan. När man har kokat dem ser de väldigt goda ut. Det är inte mycket kött på dem, men det som är är gott. 260 kräftor delat med 11 equmeniafolk är typ 23 och en halv var. Det är fint!Lite annat än att äta kräftor gjorde vi faktiskt. Bland annat lärde oss om ekonomi från vår ekonom Ola. Det var många nya begrepp, som balansräkning och resultaträkning och nedanförsträcket och så. Men nu kan jag det betydligt bättre än vad jag kunde innan. Här sitter Miriam och får hjälp av Ola under övervakning av Patric.

På söndagen var vi på gudstjänst i Braås och sedan hade vi ett sammanträde och sedan var det roliga slut.

Jag tror att det kommer bli en väldig utmaning för mig att sitta med i styrelsen, man måste vara väldigt påläst för att hänga med runt styrelsebordet. Jag ska plugga på tills nästa gång. Då blir det mer möte och mindre kamera och kräftor, men jag hoppas och tror att det blir lika roligt som denna helgen var.

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej!
Jag har läst flera inlägg i din blogg och vill kommentera lite om kräftor, kyrkan och kristendomen.

[Att skilja åt,] Den historiska personen som det står skrivet om i originalversionen av Matityahu som blev redigerat till ”Matteuseusevangeliet” hette Ribi [det var hans titel] Yehoshua. Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”.

Ribi Yehoshuas – Messias - ursprungliga undervisning var i enlighet med direktiven i Torah [”Moseböckerna”] och den förvrängdes sedan av hellenister [not 1]. Den förvrängda undervisningen finns nu att läsa i ”Matteusevangeliet”. Ribi Yehoshuas – Messias - efterföljare hette Netzarim [försvenskat till ”nasaréer”] och de gjorde sitt bästa att praktisera direktiven i Torah icke-selektivt; och för att följa Messias idag krävs det att man gör sitt bästa att praktisera direktiven i Torah. [not 2]

Alltså Ribi Yehoshuas och hans efterföljares undervisning är det förbjudet att äta kräftor. Dessutom var kyrkan och kristendomen en rörelse helt skild från Ribi Yehoshua och hans efterföljare Netzarim.

Noter:
1:Länk
2: Alla uttalanden bevisade på http://www.netzarim.co.il