måndag 23 november 2009

Strumpor

Jag har ett problem. Och jag tror att ni, mina kära bloggläsare, kan hjälpa mig med det. Jag har nämligen nästan inga strumpor kvar. För så många har gått sönder.

Jag har under en tid tagit kort på mina håliga strumpor innan jag slängt dem (för, pappa, man slänger faktiskt strumpor som har oönskade hål i sig) så att ni ska få se min verklighet.

Eftersom jag inte tycker att det är okej att gå omkring med håliga strumpor, så går jag istället runt med olika strumpor. För jag slänger ju inte den hela strumpan om bara en i paret är trasigt (slit och slit, eller hur, mamma).

Detta i sin tur har lett till att jag bland vänner och bekanta blivit negativt uppmärksammad för att jag haft omatchande strumpor på mig.

Jag har dock kommit på en lösning på mitt problem. Dessutom kan ni, mina vänner, få glädjen att hjälpa mig i min (relativa) nöd. Lösningen lyder som följer:

Strump-adventskalender till Maria!

Steg 1: Köp ett par strumpor som du tycker är fina, fula, roliga, mysiga.
Steg 2: Slå in strumporna i paket och skriv ditt namn på
Steg 3: Skicka dem i ett brev till mig.

På detta sätt får jag
a) en adventskalender
b) strumpor
c) uppmuntran
d) saker att påminnas om dig med!

Jag skulle bli uppriktigt glad, tacksam och rörd om du ville göra detta.

12 kommentarer:

Peter Karlbom sa...

Hmm, ska fundera på det.. vad har du för storlek kanske är en bra ide att skriva.. eller vet alla dina vänner vilken storlek du har?
Kramar

Lotta P sa...

....och vart skickas de? Jag har bara en bloggadress till dig. Tror inte att paket kommer fram dit. Eller..? Ett annat råd, Maria, är att alltid köpa likadana strumpor. Då matcher de varandra även om en strumpa behöver slängas!
Kram, Lotta

Maria sa...

Peter: Storlek 39, men det är det braiga med strumpor, storleken har liten betydelse.
Lotta P: Beckombergav. 3:1215, 168 54 Bromma är adressen, jag ville inte skriva ut det direkt på bloggen (jag är lite paranoid). Och likadana strumpor är så mycket tråkigare än olika. Lite roligt vill man ju ha...

Mamma sa...

Men Maria, så här års är det julklapps-önskelistan som gäller, det har vi ju alltid sagt i vår familj. (Övriga året är det födelsedagsönskelistan som fylls på.)
Lottas råd med att alltid köpa likadana strumpor tycker jag var alldeles utmärkt. Vad är det för fel att alltid ha grå frottésockar?

Joel sa...

Okej, jag har börjat läsa allt i din blogg, men efter alla svettiga strumpor som har frätits sönder av fotsvett är jag övertygad om att Joelrutan måste komma i början så jag får en förvarning, haha.

Maria sa...

mamma: nu är jag vuxen och skapar mig egna traditioner. Och grå frottéstrumpor så fel att jag inte ens bryr mig om att kommentera.
Joel: DU är svettig!

Cissi (Täby) sa...

Inser att du tillhör den stora skaran stackars människor som ännu inte ionsett fördelen med att använda tåstrumpor? Eller är de bara reserverade för helgerna kanske? =) Det är annars de absolut bästa strumporna (iaf enligt mig)!

Maria sa...

Cissi: Du är galen! Jag ogillar tåstrumpor! De är obekväma och konstiga.

Anonym sa...

Bästa Maria!
LB har lämnat 8 ensamma, udda strumpor kvar hemma. Är du intresserad??
LBmamma

Cissi sa...

Nu måste jag faktiskt få försvara tådtrumpornas heder lite här.. De är inte alls konstiga och obekväma! De är mysiga, varma och bekväma =). De har inga sömmar på tårna = man slipper skavsår. De är varma, särskilt om man har skor med hål = fungerar som fingervantar. Plus att de finns i massa fina färger med tryck OCH de går vansinnigt bra hem hos mindre barn.. =) Jag hävdar vanesak.. =) men naturligtvis får alla tycka vad de vill, jag gillar de i alla fall skarpt! =)

lasse sa...

Dina strumpor var väl inte de sämsta man sett. Jag är uppväxt i omaka o håliga strumpor där både 2 å 3 tår tittar ut i varje strumpa. Föräldrarna tycker att små lufthål gör ingen skada:(

Anonym sa...

Haha, lite kuliga bilder! Ganska så typiskt ändå för va många tjejers strumpor brukar va.. just sådära "nätiga" under hela foten å vid hälen!