lördag 9 juli 2011

Maria och Andreas på båtluffen

Nu är jag och Andreas tillbaks från vår båtluff. Det har varit väldigt mysigt och det är skönt att vara hemma igen. Jag har nu varit ute i Stockholms skärgård. Den var inte som Göteborgs. En gubbe som vi träffade sa att Stockholms skärgård var som en översvämmad skog, och det stämmer ganska bra. Mycket skog på många öar. Första ön vi stannade på råkade bli Siarö. Vi hoppade på en båt hoppade av där. Det fanns massa turlistor, men de var svåra att läsa av, så vi chansade endel också. Vi försökte planera lite, men tog det ganska lugnt ändå. Vi var ju på luffen...Det var mulet i början, så det blev inte så mycket bad då. Mest läsa böcker. Det var fint. Dagen därpå åkte vi till Norröra aka Saltkråkan. Här är Snickargården, huset där familjen Melkersson bodde. Sen åkte vi vidare till Blidö. Där var det svårt att hitta tältplats eftersom ön var så bebodd. 618 åretruntboende, 10000 sommarboende läste vi i en guidebok. Minigolf verkade inte vara så populärt bland de boende. Dagen därpå åkte vi till Arholma, nästan högst upp i skärgården. Där fanns ett bergrum som Andreas tyckte om. Militären hade byggt det och lekt krig därnere. Eller övat på krig, snarare. Vi var där nere på guidad visning. Sen var det sol och bad. Lite kallt, men gött.På Arholma träffade vi ett par som tipsade om fina klippor. Om man hade haft ett självstagande tält hade det varit lätt att sätta upp det på de platta klipporna. Vi sov utan tält. Det var mysigt, men lite myggigt.Dagen efter hyrde vi kajaker och paddlade omkring. Det var första gången som jag paddlade kajak. Andreas har ju lite mer erfarenhet, så det kändes tryggt. Vi smörjde in oss ordentligt, för det var väldigt soligt.

Sen åkte vi hem till Stockholm. Det tog fyra timmar och tjugo minuter med båt. Vill ni veta mer om vår semester så får ni gärna fråga. Vi hade det väldigt bra.

Joel:
Jag och Anderas har båtluffat i Stockholms skärgård

3 kommentarer:

Ida-Maria sa...

låter alldeles underbart! jag är lite avis faktiskt och saknar er lite... pussen

Karin sa...

Det ser ut som ni haft det härligt. Gott åt er! Vi har just öluffat på liten och stor ö. Men viär alldeles för gamla och stela för att ligga på berg. Mysiga vandrarhem får det bli istället. /Karin

Emelie Wägmark sa...

Låter som om ni har haft en riktig myspys semester!