tisdag 28 april 2009

Är du bitter och besviken? JA!

Okej, ni vet att jag inte gillar SJ. Men idag har det gått för långt. Det finns inga tågbiljetter så att jag kommer hem imorgon. Det är inte bara det att det inte finns sista minuten-biljetter, det finns heller inga andraklass och inga förstaklass på något något något tåg som jag har möjlighet att ta. Och jag har möjlighet att ta många tåg imorgon. Men det finns inga. Så nu har det blivit så att jag ska åka buss. I sex timmar. Till Borås. Det kan knappt bli värre. När jag väl nu ikväll hade fått till att kunna åka buss (tack till Swebus-gubben som var så trevlig, det var fantastiskt!) och jag och min side-kick Ida-Maria behövde en McFlurry med Oreos, så fanns det inte! Ahhhh!!!!! Så då fick jag ta en vanlig McGlass med chokladsås. Men McDonalds-tjejen som förstod att jag inte hade en bra dag la på massa mini-smartis på min McGlass! Åh, vilken underbar flicka. Det borde finnas fler sånna och färre sånna som inte ens försökte vara snälla mot mig på SJs kundservice.

Trött och bitter Maria och hennes fantastiska Ida-Maria

För er som inte orkar läsa ovanstående (tex Joel):
imorgon åker jag buss hem
jag gillar McDonalds-tjejen och Swebus-gubben
jag gillar inte SJ och SJs anställda

söndag 26 april 2009

Mia Maria och Stina Fina lever livet i Linköping

Nu har jag kommit hem till Åkeshov från Linköping och Stina. Det har varit en fantastisk helg. Det är underbart att få vara med Stina. Hon är fantastisk!

Vi har ätit nästan hela tiden. Vi har varit ute i solen nästan hela tiden. Jag fick faktiskt färg (röd) igår. Den är nog borta nu, men jag är nöjd ändå.

Här äter vi glass och jag har min nya hatt på mig. Den är fin fin fin. Glassen var god god god.

Liten vante bland knopparna. Nu är det vår.

Ja, vi vaxade benen. Eller i alla fall lite av ett ben var. Det gjorde inte lika ont som jag trodde, men det var kladdigt och gick inte så bra. Inte värt att göra om. Men nu har jag ett och ett halvt jättehårigt ben som jag nog måste göra nåt åt snart...

Om Stina hade gäspat när jag tog denna bilden så skulle det se ut som att hon försökte äta upp den lilla mannen som står vid S:t Lars kyrka. Synd att hon inte gjorde det...

lördag 25 april 2009

Fina Stina!

Nu är jag hos Stina i Linköping. Det är väldigt trevligt. Det är skönt att ha vänner som det känns så naturligt att umgås med trots att man inte setts på alldeles för länge.

Jag köpte mig en hatt igår. Den är svart och jättefin. Ser typ ut som min andra hatt, men utan pärlor. Fin!

Jag mår lite lite dåligt för jag åt för mycket lösgodis igår till tjejfilmen som vi såg. Men det är så värt det.

Idag ska vi vara ute i solen och så funderar vi starkt på att prova att vaxa benen. Varken jag eller Stina har gjort det och det är nog en upplevelse...

tisdag 21 april 2009

Tisdag

Tillbaks i skolan idag. Det var trevligt. Jag funderar på att ta ett fotbad ikväll.

måndag 20 april 2009

Ännu en helg på västkusten

Nu är jag tillbaks i Stockholm efter ännu en helg på västkusten. Jag vet fortfarande inte om jag ska säga att jag har kommit hem till Stockholm eller om jag varit hemma på västkusten. Jag undrar om jag någonsin kommer känna mig som hemma här...

Nu undrar du kanske varför jag åker tillbaks efter bara fyra dagar i Stockholm. Men det beror på att min fantastiske pojkvän Andreas var i USA hela mitt påsklov och kom till Sverige nu, så jag följde med honom till Alingsås. Det var väldigt trevligt att ha honom vid min sida i några dagar.


Dessutom var vi på en fantastisk konsert på lördagen. Det var Salem al Fakir som spelade på Trädgår´n. Vi satt på Café Vanilj innan konserten och läste tidningen där det stod om Salem. Där sa han att spelningen på Nefertiti var en milstolpe, vilket känns oerhört bra eftersom jag och Andreas var där också.


Salem började konserten med den fantastiska Twelve fingers från nya skivan och avslutade med Thank you, efter att han uppmanat oss i publiken att klappa in honom till ett andra extranummer. Allt där emellan var också magiskt. Han är fortfarande underbar!


På söndagen var vi på promenad mellan Floda och Stenkullen. Vi tittade på vit- och blåsippor och andra blommor, paddelvatten och fåglar. Jag förstod inte så mycket, men det var fint väder och skönt att vara ute.


Och Eyvor hade packat en underbar picknick-väska som Jan-Eric bar. Det var gott. Hon hade till exempel med sig en av världens godaste kakor som hon gör. Den är liten och ser inte mycket ut för världen, men den är fantastisk, jag lovar!!


fredag 17 april 2009

Det är bra!!

Idag kommer Andreas tillbaks till Sverige och mig. Hurra!!! Det känns riktigt bra.

Och Salem är på radio nu. Jag ska på Salem-konsert imorgon. Det känns riktigt bra.

Jag läser världens mysigaste bok. En liten hattaffär på hörnet heter den och handlar om en tjej som ärver en hattaffär i Dublin. Den är så mysig. (Tyvärr ska jag läsa världens tråkigaste kapitel i religionssociologi-boken, och det är en riktigt dålig kombination.)

Här är jag och Per på Karin och Anders bröllop. Jag saknar att ha hatt på mig!

onsdag 15 april 2009

Bra dag för Maria

Idag har jag börjat min nya kurs. Religionssociologi. Det ska nog gå... med Guds hjälp...

När jag kom hem från skolan hade jag fått post. Det är ju alltid roligt, men idag var det extra roligt. Jag fick nämligen två bröllopsinbjudningar. TVÅ! StinaochAndreas och LindaochEmil. Linda och Emil visste jag att jag snart skulle få inbjudan till, men Stina och Andreas hade jag ingen aning om. Det luriga är att jag pratade med Stina i telefon i 50 minuter igår och hon sa ingenting om detta. Bra gjort.

Idag har jag tagit ut min longboard. Det gick förvånansvärt bra. Jag åkte inte så snabbt inte så långt, men/så jag ramlade inte. Jag är nöjd.

tisdag 14 april 2009

Det lönar sig att plugga

Jag har just upplevt något som ni andra kanske redan förstått. Det lönar sig att plugga mycket. Jag fick tillbaks min stora filosofi- och etiktenta för en kvart sedan. Den pluggade jag mycket inför. Det hjälpte att det var intressant och roligt, jag tror inte att jag hade pluggat så hårt om jag inte gillade ämnet och lärarna. I alla fall. Jag fick vg på tentan. Det är otroligt roligt. Jag är väldigt nöjd med min insats. Jag tror att jag ska köpa mig en glass som belöning.
På fredag kommer Andreas hem... Jag läääängtar....

måndag 13 april 2009

vår är bra

Idag är min sista dag i Kungälv för denna gång. Det känns helt okej. Det har varit en lång ledighet, så nu är jag redo att möta Dogmatiken och Religionssociologin.

Det har varit roligt att vara hemma och träffa folk. Igår var jag i kyrkan och blev nersprungen av alla som ville krama mig, jag är nästan som en kändis där. Och så åkte jag, mamma och pappa ut till Sporres igår och fick kaffe och limepaj. Det var roligt att alla var där. Sånt gör mig glad.

Min söta Ida-Maria och hennes Josef är förlovade sedan en vecka tillbaka. De var i Turkiet på semester och de har varit tillsammans i ett och ett halvt år, vilket är frikyrko-standard, så det var nog ingen som var speciellt förvånad över att det hände nu. Men det gör det inte mindre roligt. Hon i bakgrunden är söta fina Kajsa-Stina, som inte har något med Idas och Josefs förhållande att göra, vad jag vet.

På fredag kommer Andreas hem från USA, vilket jag längtar väldigt mycket efter. Och på lördag ska vi på Salem-konsert. Det längtar jag också efter, men inte lika mycket. Jag och lite folk var på Maia Hirasawa-konsert i lördags. Det var trevligt, men jag hade inte lyssnat så mycket på henne innan, men jag gillade det. Salem blir nog lite annat. Jag har ju varit förälskad i honom länge.

onsdag 8 april 2009

En vanlig onsdag... när man har påsklov

Idag har jag varit hos mormor och morfar på 11-kaffe. Mina kusiner Johan och Christoffer var också där, det var trevligt. Vi spelade spel, PassPå, ett riktigt lurigt spel, som vi tydligen spelade med fel regler. Men det gjorde inte något, för jag kom tvåa efter Johan. Morfar var kaxig i början, men kom sist, haha!!

Bilden är inte från idag, jag vet inte när den är ifrån. Jag hittade den på familjen Hedmans dator. (Den föreställer mormor och morfar, om det inte framgick. Det vore riktigt konstigt att ha ett kort på två gamlingar som inte var mormor och morfar när jag skrev om dem...)

Imorgon ska jag träffa Kristin, och det är verkligen på tiden!!

måndag 6 april 2009

Testing testing...

Idag har jag varit hos resursförmedlingen och gjort ett test. Det var helt sjukt svårt! Första delen skulle jag bara svara på frågor om mig själv, se de kunde jag. Men andra delen var ett test på min förmåga till logiskt tänkande. Det var jag ganska mycket sämre på. Det var frågor av typen "13, 13 15, 3, 17, 7 vad kommer sen?" Jag var grymt nöjd när jag kom på svaret, men på de tre frågor som jag inte hann med kände jag mig riktigt blåst. Varför ska jag behöva kunna det för att jobba inom äldreomsorgen?

Jag gjorde just ett annat test. På facebook. Jag tog testet "Vem är du mest lik i mumindalen?" och jag blev muminpappan. Såhär stod det om honom/mig:


Du har upplevt mycket men drömmer ändå om att uppleva mer i livet. Du gillar att visa ditt mod på olika äventyr men tänk på att inte glömma bort att vara nöjd med det du har.

Det låter inte riktigt som jag, men hellre det än Stinky eller Snorkfröken. Snusmumriken hade inte varit fel, och naturligtvis inte Lilla My heller. Visste ni att Snusmumriken och Lilla My är syskon, by the way? En annan konstig grej är att Muminmamman och Muminpappan har namn efter deras barn. Som om mamma och pappa hade hetat Joelmamman och Joelpappan. Det hade känts riktigt dåligt...

söndag 5 april 2009

Ääääntligen hemma...

Nu är jag alltså hemma hos mamma och pappa. Jag har varit hos Andreas mest i helgen, men nu ska jag alltså vara här hela veckan. Min älskade pojkvän åker till USA i morgon bitti, så nu är han på väg till Arlanda. Jag kommer saknar honom mycket.


Joel fyllde 25 år i fredags, så vi firade det igår med middag hos mammapappa och sedan åkte vi till Ulvesund där vi hade vår sommarstuga, och tittade på blåsipporna, en gammal tradition som vi hade när vi var små. Det var väldigt roligt att åka ut dit. Vår sommarstuga finns inte kvar, men min rosa lekstuga fanns kvar. Och blåsipporna fanns också.



En annan tradition vi har är att pappa gömmer sig bakom träd (och ibland även lyktstolpar). Han var aldrig speciellt bra på det, men vi låter honom hållas...



Jag lovade Ida-Maria (som för övrigt är i Turkiet med sin pojkvän nu...) att lägga upp en bild på Hannes nya frisyr. Han har tagit av sig kammen, vilket nog är ett tecken på mognad. Joels groteska frisyr är nog bara ett tecken på dålig smak.



Imorgon ska jag till Kungälvs kommuns resursförmedling och göra nåt test inför eventuellt sommarjobb. Det känns oerhört bra.

fredag 3 april 2009

Mmm... Livet är ändå bra.

ÄNTLIGEN!! Nu har jag skrivit min Missionsvetenskapstenta. Den var ganska rolig att skriva, faktiskt. Bra frågor, som att redogöra för exklusivism, inklusivism och pluralism, och lite om missionsdokumenten Ad Gentes, Mission and Evangelism och Lausannedeklarationen och Manilamanifestet. Jag kände att vi har pluggat på sätt saker. Så tack Ida, Emelie, Lina, Ida-Maria, Jimmy och Thomas för hjälpen!


Och nu idag ska jag ta tåget till Alingsås. Det ska bli underbart att träffa Andreas. Och alla andra också. Det ska bli så skönt att inte ta med sig någon kurslitteratur. Vi började med Dogmatik i onsdags och har inte börjat Missionssociologin än, så jag tar inte med mig någon bok. Så skönt att inte behöva plugga på en hel vecka.

Nu ska jag packa klart, laga mat, städa och om jag hinner ta ut longboarden, för det är sopat nu.